DR forsvarer Price: De har altid brugt humor

Public service-giganten afviser kritik fra 3F og pointerer, at det omstridte madprogram er optaget lang tid før konflikt med fagforeningen.
Foto: Brdr. Price / Agnete Schlichtkrull
Mandag sendte DR madprogrammet ‘Spise med Price’. Her jokede brødrene Price med fagforeninger.

Udsendelsen blev sendt samtidig med at selskaberne bag Brdr. Price-restauranterne, A Hereford Beefstouw-restauranterne og Dragsholm Slot er i konflikt med 3F København.

Det får nu 3F København til at lange ud efter DR for ikke at dele sol og vind lige i konflikten.

Ville klæde DR at have flere vinkler med 

“Jeg går ikke ind for censur på nogen måder, men jeg kunne godt tænke mig, at andre på DR’s platform, gik ind og kiggede på det her,” siger formand for 3F København, John Ekebjærg-Jakobsen, til Netavisen Pio.

Adam og James Price har i deres madprogrammer fået stillet en platform af DR til rådighed, hvor de ifølge John Ekebjærg-Jakobsen har et fagforenings-kritisk budskab.

Når nu kanalen sender en udsendelse med en vinkel, så går de jo normalt ind og problematiserer andre steder

“Når nu kanalen sender en udsendelse med en vinkel, så går de jo normalt ind og problematiserer andre steder. Og det kunne jeg godt tænke mig, at DR gjorde,” siger John Ekebjærg-Jacobsen.

“Det vil klæde sig i forhold til at skulle levere Public Service,” tilføjer han.

DR: Price bruger humor 

Netavisen Pio har henvendt sig til DR for at få svar på John Ekebjærg-Jakobsens kritik.

“Det har været en fast del af Spise med Price-programmernes 15-årige historie, at der bruges forskellige humoristiske greb, og at brødrene spiller en karikeret og ofte egocentrisk rolle knyttet til de forskellige temaer i programmerne,”  siger programansvarlig hos DR for Brødrene Price, Lisbeth Langwadt, med henvisning til ‘Spise med Price,’” sendt den 4. september.

“Det er også tilfældet i det konkrete afsnit om natmad,” tilføjer Lisbeth Langwadt, med henvisning til ‘Spise med Price sendt sendt den 4. september.

Lisbeth Langwadt pointerer at afsnittet ‘Spise med Price’, hvor der bliver gjort grin med fagforeninger er optaget før Price-brødrenes restaurant kom i konflikt med 3F København.

“Programmet er optaget sidste år - altså længe før den aktuelle konflikt omtales i offentligheden,” lyder det.

Lisbeth Langwadt oplyser, at programmet 'Spise med Price' udsendt den 4. september 2023 er optaget den 1. december 2022.

Lisbeth Langwadt understreger, at DR ikke har nogen meninger om Price brødrenes private virksomheder “og minder i øvrigt om, at DR i vores produktioner følger alle vores mange gældende overenskomster”.

Opdateret kl 15

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio og uddannet cand.mag i analytisk journalistik.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Optagelsen fandt sted før konflikten blev offentlig, fortæller DR. Den holdning brødrene viser, er derfor sikkert årsag til konflikten.

DR præsenteres som et reklamefrit Public service medie. Men så længe jeg kan huske, så har restauratører, kokke, ejendomsmæglere, auktionshuse m.fl. fået gratis reklame i DR.

DR er ganske elendigt drevet, de vælter sig i reklamekroner og licenser. Alligevel bliver der kun
sendt gamle film og genudsendelser ,udsendelsen med bdr. Price er undtagelsen.

Bent Hansen, at DR - vælter sig i reklamekroner- er direkte usandt, det er TV2 som delvis er reklamefinansieret, DR er på finansloven og opkræver ikke mere licens. Men sådan er det jo med de fleste af dine kommentarer, fyldt med løgn og usandheder, synd at din store Guru, Mogens Glistrup, ikke lever mere og dermed heller ikke Fremskridtspartiet. Sikke et savn det må være for dig sorgen er vel næsten ikke til at bære.

DR er Danmarks største genbrugsbutik - med en generaldirektør der er mere end fyrsteligt lønnet:
"Tæt på 4 millioner i årsløn: DRs generaldirektør scorede kæmpe lønforhøjelse i 2022"
https://journalista.dk/taet-paa-4-millioner-i-aarsloen-drs-generaldirekt...

Jeg kan på en hånd tælle de udsendelser der er værd at se.
Og det talte sprog i både radio og TV er under al kritik. Alt er FEDT og SUPER. Der kræves åbenbart ikke de store sproglige evner for at blive ansat
.

Det er kun den økonomiske elite, som bliver ældgamle. Almindelige mennesker med det hårde arbejde for at gøre livet bekevemt for de rige dør langt tidligere og vil for fremtiden aldrig når en pensionsalder på 74 år, som er planlagt at træde i kraft for vores børn.

DR skulle være puplic service med oplysning og indsigt til befolkningen. I stedet for er det blevet en puplic TikTok platform. DR er blevet de blå kammeraters platform og skal nedlægges. DR har ikke længere værdi for den danske befolkning.

Jeg er rig. Altså virkelig meget rig. Men jeg må sige med de respektløse holdninger de mennesker udviser ville jeg ALDRIG sætte er ben i en af deres foretagene. Det forbyder min moral og selvrespekt mig.

Jeppe Lindholm, eller hvem du er, stop dog med dit VRØVL Hvis du ikke har evner til en seriøs kommentar så tryk på Delete før du trykker UDGIV, så er der ingen andre der ser det VRØVL du skriver.

Tak Bent!

"Adam Price svarer igen på shitstorm: Så se dog noget andet"

Brødrene Price tiltaler puplikum fra Gentofte.

I øvrigt. INGEN borgerlig avis har åbnet for kommentarer fra læsere. Og det er der en god grund til. De tør ikke. For det vil kun skade den borgerlige dagsorden, som kun tilgodeser de 10% rigeste, mens den skider (undskyld mi fransk) på reste af befolkningen.

Brødrene Price graver sig dag for dag dybere ned i et hul, de ikke kan komme op ad. Selv ned hjælp fra DR.

Annonce