Drama hos De Radikale: Holder krisemøde om krænkelser

De Radikale holder i disse timer maratonkrisemøde om krænkelser i folketingsgruppen.
Foto: Radikale Venstre
Morten Østergaard, politisk leder for Radikale Venstre
Det Radikale Venstres folketingsgruppe har det meste af onsdag siddet til ekstra langt gruppemøde.

Et møde der i sidste øjeblik blev flyttet væk fra Christiansborg og over til Den Sorte Diamant tæt på.

Mødet var sat til at slutte klokken 13.00, men er i skrivende stund stadig i gang.

Sagen, som partiet diskuterer, omhandler det radikale folketingsmedlem Lotte Rod, der for tre uger siden fortalte offentligt, at hun blandt andet var “blevet taget på” af “ældre og mere magtfulde mænd i partiet”.

Hun fortalte blandt andet om berøringer på lår og andre eksempler på "upassende berøringer".

Hob af journalister venter udenfor Den Sorte Diamant (Foto: Jan Kjærgaard)

 

Har sat overliggeren højt

Det Radikale Venstre har i de seneste uger sat den moralske barre højt for, hvad konsekvenserne af upassende adfærd skal være. Det skete, da et andet radikalt folketingsmedlem, Samira Nawa, gik ud offentligt og sagde, at udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ikke burde være blevet minister på grund af hans sag om sex med en 15-årige pige.

Partiets leder, Morten Østergaard, har ikke villet udtale sig i den konkrete sag. Men på partiets landsmøde forleden sagde han følgende:

"Vi har en fælles opgave med at få ryddet op i den sexistiske-kultur, der alt for mange steder stadig hersker."

Siden Lotte Rods beretning kom frem, har samtlige mandlige medlemmer af folketingsgruppen, på nær Morten Østergaard, til medier afvist, at det er dem, der har krænket Lotte Rod.

Er det Østergaard?

Derfor spekuleres der naturligvis kraftigt i, om det er den radikale partileders fremtid, som bliver diskuteret.

"Normalt kan man godt sms'me med deltagere ved et gruppemøde. Men her er der fuldstændig radiotavshed. Det er ekstremt usædvanligt. Det er ekstraordinært, det der foregår ved mødet," siger den normalt velinformerede politiske redaktør på B.T. Henrik Qvortrup lidt kryptisk, men fortsætter:

"Der kan i sidste ende være tale om et formandsskifte".

Journalist Peter Sinnbeck fra Radio4 skriver på Twitter, at Morten Østergaard ifølge et øjenvidne ankom til Den Sorte Diamant med tårer i øjnene.

placeholder

Den 44-årige Morten Østergaard har stået i spidsen for det Radikale Venstre siden 2014, hvor han overtog posten efter den nuværende EU-kommissær Margrethe Vestager.

Morten Østergaard har siddet i folketinget siden 2005, men han var inden da inden og snuse til Christiansborg som suppleant.


 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Respekt for de der tager sexistiske krænkelser alvorligt og arbejder seriøst med at gøre noget ved det. Gid flere ville bruge mere tid på det. Et sundt arbejdsmiljø burde være en rettighed vi sætter højt.

Nærmest som et tegn fra himlen at det netop er blandt de mest humanitære menneskevenner som ellers altid er klar til at pege fingre af alle andre at de her gramsere og sexforbrydere bliver fundet

Længe siden Radikale Venstre har haft progressiv politik. Det eneste tilbage er antiracismen. Så lad dem bare rive hovederne af hinanden.

Kunne være rart at vide hvor på låret det fandt sted ?

Annonce