Drop kvoterne og send far på barsel i stedet

Drop bestyrelseskvoter for kvinder og send i stedet mænd på barsel. Det er ligestilling.
I dag er det kvindernes internationale kampdag. I den sammenhæng burde vi alle fejre, at Danmark er et af de førende lande, hvad angår ligestilling mellem mænd og kvinder. Selvom den konservative højrefløj historisk (også) har bekæmpet kvinders rettigheder, er vi nået langt i det danske samfund.  Tilbage er kun få reaktionære kræfter som f.eks. findes hos Liberal Alliance og i det religiøse højrefløjsmiljø.

Selvom vi er nået langt, er det stadig tydeligt at der er mangler. I sær på arbejdsmarkedet sakker kvinder bagefter. Eksempelvis kan det nævnes, at kvinder fortsat er et særsyn i landets bestyrelser og ligeløn stadig er langt fra virkeligheden.

Det kan virke forjættende at løse disse udfordringer med hurtig lovgivning og kvoter for dit og dat. Faktisk hoppede S og SF også med på denne vogn for et par år siden. Virkeligheden er blot at politikerne fokuserer forkert og ikke fanger problemets rod. Kvoter er nu engang også bedre til fisk end til kvinder.

LÆS OGSÅ: Derfor koster kvinder kassen!

Hvis man virkelig ville flytte bjerge i ligestillingsverdenen skulle man gøre alvor at sine egne valgløfter og indføre øremærket barselsorlov. Faktum er jo at kvinderne bliver sat længere og længere tilbage på arbejdsmarkedet, når de får børn.

Det er her kvinder i langt højere grad end mænd må se deres karriere gå i stå. Det er her grundlaget til manglende bestyrelsesposter og manglende ligeløn ligger. Det er klart, det ville tage noget tid at rette op på skævhederne. Ikke desto mindre ville det betyde massive fremskridt på længere sigt.

En ikke uvæsentlig sidegevinst ved dette nye tiltag ville være, at landets fædre får mere tid og nærvær med deres børn. På trods af, at det er kvinders kampdag er det vel ikke helt uvæsentligt.


Kommentarer fra Facebook