DSU fik kanonvalg

Stemmerne er nu talt op og 38 af de unge socialdemokrater, der fra 1. januar træder ind i by- og regionsrådene, er DSU’ere. Det er 15 flere end sidste gang.
Foto: Jonas Witt Hansen
Danmarks Socialdemokratiske Ungdom har haft travlt i forbindelse med dette års kommunal- og regionsrådsvalg. Ud over at hænge plakater op i lygtepæle og dele roser ud for spidskandidater, har DSU selv haft 71 opstillede kandidater. Og hele 38 af de unge socialdemokrater er kommet ind i landets by- og regionsråd. Formand for DSU Camilla Schwalbe er selv én af dem. Hun blev for anden gang valgt ind i Tårnby Byråd, og hun er stolt over DSU’ernes resultat:
”Jeg synes, det er dybt i imponerende, at vi får flere kandidater ind på landsplan end Liberal Alliance. Det siger noget om, hvor dygtige vores kandidater er, og at det politiske tankegods de har med sig, er noget, som vælgerne vil have."
Sidste gang til kommunal- og regionsrådvalget i 2009 havde DSU omkring 60 opstillede kandidater, hvor af 23 blev valgt ind.
De unge tænker og kommunikerer anderledes
Lasse Strüwing Hansen er en af dem, som netop er blevet valgt ind. Han er den yngste nogensinde i Fredericia Byråd og kan derfor nikke genkendende til sin formands udtalelser om, at borgerne gerne vil have de unge kandidater. Fredericia Byråd er nemlig blevet gennemsnitligt 11 år yngre i forbindelse med dette kommunalvalg:
”Vi unge er jo anderledes end de ældre, fordi vi har anden ny måde at tænke kommunalpolitik på. Og samtidig kommunikerer vi også kommunalpolitik på en anden måde. Vi bruger i højere grad nogle af alle de nye platforme, der findes, til at fange borgerne,” siger Lasse Strüwing Hansen.
For ham var det den store kærlighed til hjembyen og troen på, at han kan gøre Fredericia til en mere attraktiv by for unge mennesker, der fik ham til at stille op. Han glæder sig til at komme i gang og til at kunne samarbejde med de 37 andre DSU’ere.
DSU vil samarbejde på tværs af kommuner
”Vi har et kommunalpolitisk netværk, hvor vi løbende taler sammen, og det vil vi da bruge så meget, vi kan, til at sætte nogle fælles dagsordner ude i kommunerne”, siger Camilla Schwalbe.
Op til kommunal- og regionsrådsvalget har ledelsen i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom gjort meget ud af at klæde kandidaterne på med klassiske socialdemokratiske emner. Det er især social dumping og solidaritet på arbejdsmarkedet, som DSU’erne har spillet på:
”Vi kan jo konstatere, at det politiske og ideologiske gods, som vores kandidater har haft med under valgkampen, har appelleret bredt. 38 er blevet valgt ind, og den store opgave for os nu bliver at få gennemført nogle politiske beslutninger, som gør vores arbejdsmarked mere solidarisk,” siger Camilla Schwalbe.    
De 38 valgte DSU’ere er:
Region Syddanmark
Simon Jørgensen – Billund
Kris Skriver – Billund
Jesper Smaling – Sønderborg
Jonathan Kirkedahl – Middelfart
Cæcilie Crawley - Odense
Lasse Haugaard – Nordfyn
Rune Højer – Haderslev
Lasse Strüwing Hansen – Fredericia
Søren Kongegaard – Svendborg
Region Nordjylland:
Line Jensen - Hjørring
Lisbeth Lauritsen – Aalborg
Lasse Frimand Jensen  - Aalborg
Rose Marie Sloth Hansen – DSU Aalborg
Region Midtjylland:
Lars Pedersen – Struer
Michael Mouritsen - Randers
Allan Gjersbøl – Norddjurs
Casper Mouritsen - Silkeborg
Andreas Boesen – Horsens
Niels Peter Bøgballe – Horsens
Lotte Cederskjold – Aarhus
Peter Udengaard – Aarhus
Region Sjælland:
Christina K. Hansen - Holbæk
Michael Perch – Næstved
Daniel Prehn – Roskilde
Rasmus Felt – Køge
Simon Hansen – Guldborgsund
Region Hovedstaden:
Camilla Pedersen – Gladsaxe
Jakob Skovgaard – Gladsaxe
Camilla Schwalbe- Tårnby
Maria Kjærgaard – Bornholm
Miki Dam – Allerød
Maja Højgaard – Region Hovedstaden
Hajg Zanazanian – Brøndby
Michelle Møller Amundsen – Herlev
Jonas Bjørn Jensen – København
Mette Laurberg – København
Rune Dybvad – København
Christina Høi – Hillerød

 


Flere artikler om emnet

Annonce