DSU: Fjern pletten fra unges straffeattester

DSU foreslår at fjerne pletten på unges straffeattest fjernes for at give de unge en ny start. Unge under 18 skal også holdes ude af fængslerne.
Vi foreslår derfor regeringen at indføre en udvidet ungdomssanktion, der sikrer, at ingen unge under 18 må afsone deres straf i fængsel.

Regeringens lancerede i dag sine sociale 2020-mål. Et af målene er, at andelen af udsatte unge der begår kriminalitet skal falde med 25 % frem imod 2020.

Udsatte unge har i dag seks gange så stor risiko for at havne i kriminalitet, som deres jævnaldrende. Så hvis målet skal nås, vil den socialdemokratiske ungdomsorganisation, DSU, have unge væk fra fængslerne.

”Vi foreslår derfor regeringen at indføre en udvidet ungdomssanktion, der sikrer, at ingen unge under 18 må afsone deres straf i fængsel. Kommer de først i fængsel, er der en stor risiko for, at de igen vil begå kriminalitet, når de kommer ud. I stedet skal vi i højere grad benytte os af konfliktråd, som alternativ til fængselsdomme. Al erfaring viser, at det er et bedre redskab”, siger forbundsformand for DSU, Camilla Schwalbe i en pressemeddelelse.

De oplever at samfundets straf fortsætter, selv når dommen er afsonet. Derfor skal vi fjerne pletten på straffeattesten

Derudover ønsker de unge socialdemokrater også en differentieret straffeattest, hvor pletten på straffeattesten fjernes eller i det mindste forkortes betragteligt.

”I dag er der alt for mange unge, der ikke kan komme videre efter, at de har afsonet deres straf. De skal have en udstrakt hånd og hjælp til at blive resocialiseret. Mange kan hverken få job eller læreplads, fordi de har en plet på straffeattesten. Som socialrådgiver har jeg selv oplevet, hvordan de her unge gentagende gange falder tilbage i det kriminelle spor, fordi de oplever at samfundets straf fortsætter, selv når dommen er afsonet. Derfor skal vi fjerne pletten på straffeattesten”, siger hun..

DSU foreslår også, at der skal indføres smarte straffe, der er af en opdragende karakter – eksempelvis nedvaskning af den graffiti, man selv har malet i skolegården eller være med til at skifte de ruder, man har smadret.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook