DSU: Hadforbrydelser, hærværk og trusler får os ikke til at bøje nakken

DSU-formand: Hvis formålet med hadaktionerne er at kue os, så må vi skuffe bagmændene. Det har den stik modsatte effekt vi rykker sammen og kæmper.
I DSU har vi desværre i løbet af denne valgkamp måtte erkende, at det at stå frem og stille sig til rådighed for vælgerne, desværre er befængt med risikoen for at blive udsat for had og trusler. Men uanset homofobiske plakatafbrændinger, trusler eller racisme kommer vi aldrig til at bøje nakken.

Opsang til de sølle stakler
Alle jer sølle stakkels mennesker, som måtte føle trang til at tilsværte et andet menneske, fordi vedkomne stiller op til et valg, og fordi vedkomne ikke ligner jer selv. Til jer har jeg kun ét at sige – og jeg vil sige det, som vi ville have det gjort hjemme i Horsens:

Prø-li-å-hør-her – I ka godt glemm det!

Prø-li-å-hør-her – I ka godt glemm det! Hadforbrydelser, hærværk og trusler får os ikke til at bøje nakken. Vi rykker kun tættere sammen!

Valgkampen lakker mod enden, og heldigvis har den for flestes vedkomne været fyldt med roser, valgplakater, bolsjer, balloner og ømme knoer af at banke på døre. Men desværre har vi også et par ubehagelige oplevelser med i bagagen.

Og det er desværre mere end de ’normale’ fulderikker, som river plakaterne ned fra lygtepælene på vej hjem fra byen.

Muhammed fra Furesø
Det første eksempel drejer sig om vores dygtige byrådskandidat fra Furesø Kommune, Muhammed Bektas. Jeg vil ikke sige, at det er i den lette ende, men vi er desværre blevet vant til at racistiske udskejelser flyder udover hele nettet. Det slap vi heller ikke for på DSU’s Facebook. Muhammed lavede en video om at man burde bygge flere stationsnære ungdomsboliger ved Farum station – en god ide i øvrigt. Desværre måtte vi lægge facebook-væg til kommentarer om at Muhammed hellere ’skulle kæmpe for boliger i sit eget land’.

et klap på skulderen til Muhammed, så kampen for ungdomsboliger og en plads i byrådet kunne fortsætte.

Den situation blev heldigvis hurtigt og let håndteret med en sletning af kommentaren, en blokering af profilen, og (vigtigst) et klap på skulderen til Muhammed, så kampen for ungdomsboliger og en plads i byrådet kunne fortsætte.

Jonas fra Aabenraa
I den helt ekstreme ende har vi hadforbrydelsen mod vores kandidat i Aabenraa Kommune, Jonas Haase. Jonas modtog en video af sin valgplakat smurt ind i benzin og sat i flammer under tilråb som ’så er der ild i bøssen’, med henvisning til Jonas’ seksualitet. Det er intet mindre en ussel hadforbrydelse, og så er det hærværk og trusler. Hændelsen blev straks meldt til politiet, som stadig arbejder på sagen. Og i DSU sørgerede vi hurtigst muligt for, at skaffe Jonas 100 nye plakater, som vi sendte et hold frivillige til Aabenraa for at sætte op.

Vi vil gøre alt for at sætte Jonas’s mærkesag om LGBT-vilkår i provinsen højest på dagsordenen.

Vi ville vise, at vi bakkede Jonas op. Vi ville gøre alt for at han kunne fortsætte sin valgkamp og blive valgt. Og vi ville gøre alt for at sætte Jonas’s mærkesag om LGBT-vilkår i provinsen højest på dagsordenen.

Hvis formålet med hadaktionerne er at kue os, så må vi skuffe bagmændene. Det har den stik modsatte effekt vi rykker sammen og kæmper endnu hårdere for det vi tror på.

Jeres had styrker vores sammenhold.

Lasse Quvang Rasmussen er forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)

‘Dagens Pioklumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, som sætter dagsorden i arbejderbevægelsen.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

 

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Kommentarer fra Facebook

Annonce