DSU: Kamp om formandsposten

Der er to kandidater til posten som formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.
Med forbundsformand Camilla Schwalbes beslutning om at stoppe, er de unge socialdemokrater nu kastet ud i en kamp om, hvem der skal afløse hende. Samtidig er den nuværende forbundssekretær Jakob Sørensen blevet udfordret.

De to kandidater til formandsposten i organisationen er den nuværende næstformand Alexander Grandt Petersen og ungdomskonsulent Kasper Sand Kjær. De er begge 24 år, begge fra Jylland og har begge været formand for DSU'erne i København.

Alexander Grandt Petersen (med foldede hænder) er oprindeligt fra Esbjerg og startede for alvor sin politiske karriere, da han som 15-årig blev valgt som formand for Danske Skoleelever tilbage i 2005-2006.

”Jeg vil knokle for at få sat uligheden på dagsordenen. For hver eneste dag der går, hvor mennesker gøres fattigere, eller hvor mulighederne i tilværelsen begrænses, udhuler vi menneskets frihed,” skriver han i sit opstillingsmateriale.

Ud over at være næstformand i DSU er Alexander Grandt Petersen næstformand i Dansk Ungdoms Fællesråd og vicepresident (det vil sige medlem af bestyrelsen) i den internationale socialdemokratiske ungdomsorganisation, IUSY.

Alexander Grandt Petersen har desuden bidraget med flere indlæg her på Netavisen Pio.

Den anden kandidat er ungdomskonsulent i LO, Kasper Sand Kjær, der indtil for nyligt var formand for DSU Københavnskredsen. Han er oprindeligt fra Randers og har blandt andet været ansat som faglig medarbejder på DSU’s landsforbund.

”Jeg stiller op, fordi jeg gerne vil stille mig i spidsen for et DSU, som kæmper for et mere lige og retfærdigt samfund, hvor flere har muligheden for at gøre det, de drømmer om,” skriver han blandt andet på Facebook om baggrunden for hans kandidatur.

Ny chef for organisationen
DSU’erne skal også vælge mellem to kandidater til posten som forbundssekretær, som er den organisatoriske leder af DSU. Den nuværende Jakob Sørensen vil gerne fortsætte og stiller op sammen med Alexander Grandt, mens Marie Borum Pedersen, der nu er sekretariatskoordinator i Tænketanken Cevea, stiller op sammen med Kasper Sand Kjær.

Lige nu rejser de fire kandidater rundt i landet til opstillingsmøder i de lokale DSU-afdelinger.

Hvem der i sidste ende ender med at skulle stå i spidsen for de 2.500 unge socialdemokrater, afgøres på organisationens kongres, der afholdes den 2.-4. maj.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce