DSU til Mette F.: Gentag ikke fejlene fra Tårnet

Unge socialdemokrater advarer Mette Frederiksen (S) mod at ofre det socialdemokratiske 'hjerteblod'.
Foto: Kasper Enevoldsen
Katrine Evelyn Jensen, forbundsformand, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom
De unge socialdemokrater i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) er bekymrede over udfaldet af de igangværende regeringsforhandlinger om dannelsen af en bred regering.

Derfor advarer DSU’s forretningsudvalg i en kronik i Jyllands-Posten nu fungerende statsminister, kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) og hendes hold af forhandlere mod at ofre det socialdemokratiske ‘hjerteblod’, og gentage fejlene fra regeringsforhandlingerne i Hotel Crowne Plaza-tårnet i Ørestaden i 2011 forud for dannelsen af Helle Thorning-Schmidts SRSF-regering.

Ifølge DSU droppede Socialdemokratiet dengang egne værdier til fordel for en borgerlig økonomisk politik dikteret af De Radikales daværende leder, Margrethe Vestager.

Det fremgår af kronikken, at ideen om en bred regering hen over midten bestemt ikke er groet i DSU’s baghave.

Vi må for alt i verden ikke give afkald på de socialdemokratiske værdier

DSU er bekymret for, ”at en bred regering vil fremstå retningsløs i sit virke, og at yderfløjene vil blive styrket. Det er afgørende, at danskerne kan genkende os og vores værdier i en ny regeringskonstellation – også efter fire år. Vi må for alt i verden ikke give afkald på de socialdemokratiske værdier,“ hedder det blandt andet i kronikken, der er forfattet af forbundsformand Katrine Evelyn og ungdomsorganisationens forretningsudvalg.

DSU: Uligheden skal mindskes

DSU’erne stiller en række krav til en kommende, bred regering:

Uligheden skal mindskes

Topskattegrænsen må ikke hæves

Klimaambitionerne skal fastholdes

Velfærden skal forbedres

Der skal laves en uddannelsesreform, “som skaber mere prestige og forbedringer til de fag, hvor vi mangler flest medarbejdere”

I et interview med Jyllands-Posten understreger Katrine Evelyn, at der nok ikke er mange DSU’ere, der går kede af det i seng, hvis en ny bred regering hævede topskattegrænsen så industriteknikere og sygeplejersker kunne få lidt mere til sig selv, men DSU mener, at en sådan prioritering ville være helt forkert:

Uligheden er den højeste i 35 år

“De rige mangler ikke noget. Uligheden er den højeste i 35 år. Ansøgninger om julehjælp eksploderer. Inflation. Konkurser. Ifølge Det Økonomiske Råd kommer vi til at miste 100.000 jobs de kommende år. Så synes jeg bare ikke, tiden er til at give topskattelettelser, men til at spænde det sociale sikkerhedsnettet bredt ud. En regering må prioritere sine kræfter. Nogle ting er vigtigere end topskattelettelser. Det er vores ideologiske kompas,” siger Katrine Evelyn.

Ud over Katrine Evelyn er DSU-kronikken forfattet af næstformand Carl Emil Lind, forbundssekretær Signe Kaulberg, afdelingssekretær i Østdanmark, Astrid Hass, afdelingssekretær i Vestdanmark, Stine Eiby, international sekretær Mads Hvidbjerg, faglig sekretær Mads Nikolaj Simonsen, hovedbestyrelsessekretær Daniel Buur og kursussekretær Anne Katrine Dalsgaard.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

KLOGE ORD FRA DSU !!!!!

BARE ROLIG - HISTORIEN SKAL NOK DØMME DEN SORTE METTE !!!

DEN SORTE METTE VIL NOK SKUFFE MANGE !!!!!!!!!

Pas nu på vores sprog her inde. Skriv på en sober måde og glem skældsordene til cafeen!

Jeg er sådan set enig, men hvor meget kan man forvente af en, som ikke engang kan finde CAPS LOCK på tastaturet?

Jeg er fuldstændig enig med DSU her. Det håber jeg også, Mette Frederiksen er.

Det er jo kart, at en regering med et pænt flertal på plads har bedre muligheder for at manøvrere i en tid med udfordringer, som vel egentlig knap nok er beskrevet fyldestgørende i deres substand.
Således er sundhedsvæsnet er ikke i knæ på grund af Corona, men på grund af Lars Løkkes omstillingsbidrag. (læs på grund af de borgerliges økonomiske politik).
Således er den manglende arbejdskraft formentlig under afvikling, fordi der i det kommende år forventes stigende ledighed.
Således er de borgerliges arbejdsudbudsreformer et forsøg på at presse lønnen nedad, dels ved at importerer løndumpende arbejdskraft fra tredjelande, og ved at forringe security under ledighed og på den måde skubbe alle de mange ledige, der godt nok ikke er der, ud i arbejde. Satte man i stedet kontrolleret lønnen op, ville de dårligste virksomheder bukke under, og der ville være flere hænder til de mest produktive og berigende virksomheder. Som vi har set det historisk, er det netop vejen til, at produktive virksomheder, og den generelle velstand ville stige sammen med konkurrenceevnen og uligheden ville falde.
Således er klimakampen ikke et bare et spørgsmål om penge, men en vilje, som de borgerlige har et meget anstrengt og kontraproduktivt forhold til, ikke mindst når det gælder landbrugets udledninger og arealbeslaglæggelse og udmarvning af biodiversiteten og den frie natur.
Således er problemet i udvikling af befolkningens sammensætning, som de borgerlige vil klare med pensionsreformer, nok også et spørgsmål om, at der fra virksomhedernes og de borgerliges side tolereres en omfattende aldersdiskriminering fra arbejdsgivernes side, med ledighed i disse grupper til følge.
Som det fremgår, er mange af de store problemer ikke naturkatastrofer, men rodfæstet i den borgerlige politiske
tilgang til løsningsmodellerne, og det er derfor et faresignal, bare igen at adoptere den borgerlige økonomiske
politik i den nye regerings grundlag for en fælles politik
Ser man på Europas socialdemokratier, har de i de senere år lidt en krank skæbne, valg efter valg, og været kilden til udbredte protester som de gule veste, sultelønninger i Tyskland, brexit bevægelsen og en række populistiske protest partier, som destabiliserer vores demokratier og samfundskontrakterne.
Jeg må advare imod, at vi i Danmark grundet misforstået kriseretorik blindt ledes ud i en politik, der undergraver solidariteten og samfundskontrakten i en længere periode fremover, som det gjaldt i Thorning tiden.
Vi bliver ikke generelt rigere af gammeldags borgerlig krisehåndtering, men fattigere og mere ulige. Og uligheden er ikke bare økonomisk, men også politisk.
Det er den eneste reelle begrundelse der kan være for, at borgerlige politikere og deres baggrund i erhvervskredse kan acceptere en politik, der reelt fattiggør landet ved at købe magt med fattiggørelse.

Når regeringen træder frem af skyggen vil CO2 afgiften på landbruget blive altafgørende.

Mette Frederiksen har for længst indset at CO2 afgiften på landbruget vil medføre en inflations-spiral på fødevarer, der hurtigt vil forplante sig til alle andre brancher og tjenesteydelser!

Mette Frederiksen har forstået at landbruget med tilliden fra politikerne vil gøre deres bedste for omstillingen af landbruget i samhørighed med forbrugernes ønsker!

Samtidig holdes fødevarepriserne i ro og den galopperende ulighed som vi oplever i disse Putin- måneder kan undgås!

At få Enhedslisten og SF til at tro på landbruget er som at få DBU til at tro på at vm i fodbold kan afvikles i Danmark!

Når det drejer sig om klimaet bliver prisen primært betalt af de fattigste.

Med mindre man tænker sig gevaldigt godt om!

Reduceres fødevaremængden stiger priserne!

Reduceres fødevaremængden ved hjælp af afgifter stiger priserne endnu mere!

Putins krig har fået Mette Frederiksens øjne op for inflations-mekanismerne!

Uligheden forøges kolossalt!

Unge socialdemokrater har meget at lære endnu før Mette Frederiksen stol står tom!

Staunings forudseenhed gav ham magten i endnu 10 år!

Mette Frederiksen er i gang med at redde velfærdssamfundet under behørigt hensyn til klimaet!

Det kræver mange års oplæring og personlig tæft!

De bedste landstrænere måles på deres resultater!

Aksel Jensen - hvad mener du om at Rosa Lund, på grund af sygdommen sklerose, bliver nødt til at at tage sygeorlov fra folketinget, da hun skal behandling med en ny medicin der giver bivirkninger???

Du springer jo let hen over emnet i denne artikel:

https://piopio.dk/efter-sygemelding-stor-stoette-fra-baade-roede-og-blaa

https://piopio.dk/comment/31456#comment-31456

Aksel Jensen - har du nogen menneskelige egenskaber eller er du bare ude på at se dit eget navn på tryk???

Det er kloge ord fra DSU..🚩..en god Ung Socialdemokrat -Der tør stå ved det Parti & Holdinger der skal kendetegne Partiet..Enig ligeså med Thor..Håber Mette F..ikke fordrejer egne holdninger (&partiet,s)eller "giver" for meget til midten , Men ved hvad der er bedst for Danmark og samfundet..en S-ledet regering..med bred støtte -den på snart komme..⭕️..
Komme weekend 🎋🙂

S i regering med V: OK kan gå an.
S i regering med M: Skal helst undgås
S i regering med B: absolut ikke

S i regering med V: OK kan gå an.
S i regering med M: Skal helst undgås
S i regering med B: absolut ikke

Annonce