Efter et halvt år: Egedalkredsen får ny folketingskandidat

Socialdemokraten Matilde Powers bliver ny folketingskandidat i Egedalkredsen, efter David Trads trak sig i sommer.
Socialdemokraten Matilde Powers bliver ny folketingskandidat i Egedalkredsen.

Byrådsmedlemmet i Furesø Kommune har vundet urafstemningen om folketingskandidaturet over Muhammed Bektas, der også er byrådsmedlem i Furesø.

Valget sker efter nye retningslinjer for opstilling, ny opstillingsproces og hele tre opstillingsmøder. Med 56,3 procent af stemmerne løb Matilde Powers med sejren, og nu er hun klar til at føre en “en lang og god valgkamp” allerede fra i morgen, skriver hun i et opslag på Facebook.

 


Plads ledig efter Trads trak sig

I november 2018 tabte Matilde Powers et kampvalg om Folketingskandidaturet i Egedalkredsen til journalist og debattør David Trads. På trods nogen kritik af David Trads’ kandidatur, fik Powers dengang kun to stemmer mod 16 til Trads.  

To måneder efter Trads' valgnederlag, hvor de 2.776 personlige stemmer ikke var nok til en plads i Folketinget, trak David Trads sig som folketingskandidat i Egedalkredsen.

Vi vil have et folketingsmedlem her i kredsen og det mener jeg, at Matilde kan blive

Formand for Socialdemokratiet i Egedal kredsen, Morten Thorup, er glad for, at kredsen nu igen har en folketingskandidat, så arbejdet for at få en lokal kandidat på tinge kan komme i gang: 

“Vi vil have et folketingsmedlem her i kredsen og det mener jeg, at Matilde kan blive,” skriver formanden til Sjællandske Nyheder.

En længere proces

Det har været en længere proces at finde en ny folketingskandidat i Egedalkredsen. Pladsen har stået åben i et halvt år, siden David Trads trak sig i starten af august 2019. Det seneste halve år har man brugt på at lave nye retningslinjer for opstilling, forklarer formanden:   

“(...)Vi startede med en workshop for alle bestyrelsesmedlemmer i det tidlige efterår for at sætte retningslinjer for opstilling. Vi havde et ekstraordinært repræsentantskab i november for at beslutte opstillingsprocessen og så har vi haft en lang opstillingsperiode frem til jul og afholdt tre velbesøgte opstillingsmøder,” skriver Morten Thorup i en pressemeddelelse ifølge Sjællandske Nyheder.  

Af de 402 stemmeberettigede stemte 50,5 procent svarende til 203 personer. Heraf stemte 4 blankt.

Muhammed Bektas fik 43,7 procent (87 stemmer) og Matilde Powers fik 56,3 procent (112 stemmer.)

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook