Efter kampvalg: Politiforbundet får ny forbundsformand

Den 43-årige Heino Kegel bliver ny forbundsformand for Politiforbundet efter en ekstraordinær kongres
Foto: Colourbox

Heino Kegel, som er den lokale formand for Østjyllands Politiforening, bliver ny forbundsformand for Politiforbundet.

Det blev udgangen på Politiforbundets ekstraordinære kongres fredag, hvor 180 delegerede skulle vælge, hvem der fremover skal stå i spidsen for forbundet.

Det skriver Politiforbundet i en pressemeddelelse.

Formandsskiftet sker, efter at Claus Oxfeldt, som har stået i spidsen for Politiforbundet siden 2013, i november 2020 meddelte, at han ved årets udgang ville stoppe som forbundsformand til fordel for et nyt job i Kriminalforsorgen.

På grund af corona-situationen blev den ekstraordinære kongres afholdt virtuelt og samtidig livestreamet på Politiforbundets hjemmeside.

“Utrolig stolt og glad”

To kandidater stillede op, og det var den 43-årige Heino Kegel, som fik flest stemmer og dermed kan kalde sig forbundsformand.

“Jeg er utrolig stolt og glad over resultatet. Jeg stillede op med et ønske om at modernisere Politiforbundet, starte et generationsskifte, styrke fællesskabet, have større fokus på faglighed og psykisk arbejdsmiljø og komme tættere på medlemmerne.” 

“Det har de delegerede kvitteret for, og det arbejde starter allerede i dag,” siger den nyvalgte forbundsformand Heino Kegel og fortsætter:

Det er en stor ære at blive valgt som forbundsformand

“Det er en stor ære at blive valgt som forbundsformand, og jeg vil gøre mit bedste for at leve op til den tillid og vores motto om, at Politiforbundet passer på politiet. Nu skal det lige gå op for mig, at jeg rent faktisk er blevet valgt, og så ser jeg frem til at komme i gang og være medlemmernes talerør.” 

“Vi skal sikre de bedste vilkår til et presset dansk politi, der står over for store omvæltninger, når det nye politiforlig rulles ud.”

Vil bidrage til at styrke Politiforbundet

Heino Kegel har første arbejdsdag som forbundsformand mandag den 25. januar, hvor der ved et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde også vælges et nyt medlem til Politiforbundets Forhandlingsudvalg.

Poul Buus, som var modkandidaten til formandsposten, ønsker Heino Kegel tillykke med valget og fastslår samtidig, at han vil bidrage positivt til det fortsatte arbejdet med at gøre Politiforbundet endnu stærkere for medlemmerne under den ny forbundsformand.

Tim Tørnqvist Jensen er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce