Efter skandalesager på stribe: Minister vågnede badet i sved

De mange skandalesager i Skatteministeriet var ved at sende Venstres Karsten Lauritzen ned med stress.
Foto: Folketinget, Steen Brogaard
Karsten Lauritzen, Venstre
“Da jeg begyndte at vågne op om natten badet i sved, da ved jeg, at den er gal.”

I et interview med Avisen Danmark fortæller tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V), at arbejdet med at stå i spidsen for Skat, der var martret af flere alvorlige sager med et inddrivelsessystem, der ikke virkede, udbyttesag og kritik af ejendomsvurderingerne, var ved at knække ham.

Karsten Lauritzen blev som skatteminister ansigtet på alle skandalerne, og det gjorde ondt på ham i fire år gang på gang skulle stå undskylde for det hele, fortæller han til Avisen Danmark.

For den dengang unge politiker var det en drøm at komme med på ministerholdet, og han overvejede ikke dengang, at Skatteministeriet kunne blive en særlig stor udfordring, fortæller Karsten Lauritzen til Avisen Danmark.

Men kort efter Karsten Lauritzen trådte til, begyndte skandalesagerne at hobe sig op.

Han begyndte at tro på, at han kunne løse alle problemerne, og det skabte nogle forventninger til ham selv, der var umulige at leve op til, og som var tæt på at få ham til at gå ned med stress, fortæller han.

Meget ung skatteminister

Karsten Lauritzen var kun 31 år, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i 2015 udnævnte ham til skatteminister.

Det skete efter en periode på godt fem år, hvor ministeriet havde haft otte forskellige politikere i spidsen for ministeriet.

Et meget stort antal, selv efter Skatteministeriets standard. Siden ministeriet blev oprettet i 1975 har 22 mænd været skatteministre. Finansministeriet har til sammenligning haft 15 i samme periode.

Politikere går ned med stress

Stress er ikke helt ukendt på Christiansborg. En spørgeskemaundersøgelse som A4 Medier lavede sidste år, viste at 40 procent af alle folketingsmedlemmer i perioder har følt sig hårdt ramt af stress.

Før sommerferien blev den radikale klimaordfører Ida Auken sygemeldt med stress og det samme gjorde Dansk Folkepartis skole- og kulturordfører Alex Ahrendtsen tilbage i december måned.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce