Efter SV-udmelding fra Løkke: Blå blok slår revner

Både de konservative og Liberal Alliance lægger klar afstand til Løkkes tanker om en regering på tværs af midten
Regeringspartierne i Lars Løkkes regering lægger klar afstand til Løkkes tanker om en mulig SV-regering.  

I en ny bog 'Befrielsens øjeblik' åbner Løkke døren på klem for et regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet.  

Den melding fra Venstre-formanden har fået en mildest talt kølig modtagelse hos de to regeringspartnere Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Det bekymrer mig selvfølgelig, hvis det er et udtryk for, at man er på vej til at give op på forhånd

Formanden i Liberal Alliance, Anders Samuelsen, er bange for, at udmeldingen er et udtryk for, at man har opgivet det blå alternativ:

“I Liberal Alliance har vi fokus på en ting, og det er at prøve at holde sammen på den blå side og sørge for, at der er et borgerligt-liberalt alternativ i Danmark. Det bekymrer mig selvfølgelig, hvis det er et udtryk for, at man er på vej til at give op på forhånd,” siger Anders Samuelsen (LA) til TV 2.

Det er jo ikke mig, der har flyttet mig politisk - det er statsministeren.

Hos de konservative kan formand Søren Pape med egne ord “styre sin begejstring” for Løkkes nye åbning for et samarbejde med Socialdemokratiet.

“Jeg er lidt ærgerlig over, at vi får denne her debat. Jeg synes, vi skulle slå pjalterne sammen og kæmpe for et borgerligt flertal i Danmark,” siger Søren Pape og tilføjer:

“Det er jo ikke mig, der har flyttet mig politisk - det er statsministeren.”

 

Smider regeringspartnere under bussen

Med den nye udmelding smider Lars Løkke Rasmussen sine regeringspartnere under bussen, mener politisk kommentator Hans Engell.

Mindre end to uger inde i valgkampen kaster han håndklædet i ringen og smider sine regeringspartnere under bussen

Ifølge Engell kan Løkkes flirten med tanker om en SV-regering, ikke alene skabe uro i Venstre, men også i resten af blå blok:

“Mindre end to uger inde i valgkampen kaster han håndklædet i ringen og smider sine regeringspartnere under bussen. Jeg tror ikke mange af de Venstre-folk, som er ude at føre kampagne for hans genvalg, fatter hvad han har gang i” siger Hans Engell til A4 Nu.

 

LA: V har forladt deres liberale idealer

LA-profilen Laura Lindahl kalder på Twitter statsministerens håndsrækning over midten til Socialdemokratiet for "det endegyldige bevis på, at Venstre har forladt deres liberale idealer for Danmark."

placeholder
I en video tilbyder Liberal Alliances formand og udenrigsminister Anders Samuelsen gratis medlemskab i Liberal Alliance for medlemmer af Venstre og Venstres Ungdom.

Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har, som de eneste partier, taget godt imod Løkkes tanker om en SV-regering.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce