Efterskælv i V, cigaret-forslag skudt ned og parlament på pause

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Selvom oprøret mod formandskabet i Venstre sidste weekend betød, at formand Lars Løkke (V) og næstformand Kristian Jensen (V) måtte træde tilbage fra toppen af Venstre-pyramiden, så kan efterskælvet mærkes mandag. Den tidligere V-profil Søren Pind langer nemlig ud efter Kristian Jensen med en opsigtsvækkende beskyldning.

En ny nedslående måling blandt danske gymnasieelever viser, at hver tredje har overvejer at droppe ud og at mange mistrives.

Og så er Mette Frederiksens valgkamps-forslag om dyrere cigaretter til unge og billigere til pensionister, blevet skudt ned af Skatteministeriet.

Velkommen til en ny uge på Netavisen Pio.
 

Søren Pind i ny bog: Kristian Jensen folk lækkede bilag 

I en ny bogen – og i et interview med Berlingske i forbindelse med udgivelsen – mere end antyder Pind, at Lars Løkke Rasmussens bilagssager blev lækket indefra af Venstre-folk i Kristian Jensens lejr, der ville af med Løkke.

“Når jeg kunne fornemme tidligt, at noget pågik – og det var det mest håndgribelige udløb af det – er det klart min tro, at det hidrører fra nogle mennesker, som havde brugt en stor mængde tid på, hvordan de kunne slippe af med Lars. Men i og med at jeg ikke kan bevise noget, kan jeg ikke sige meget mere end, at det er sjældent, sådan noget dukker op i aviserne, uden at der ligger noget bag,” siger Pind i interviewet med Berlingske.

Senere på dagen fik det Venstres afgående næstformand, Kristian Jensen, til at svare hårdt igen over for den tidligere V-minister Søren Pind.

“En usandhed bliver hverken kønnere eller mere uskyldig ved at blive pakket ind i formuleringer som "fornemme" eller "tro". Søren Pinds udokumenterede påstande om mig har ingen hold i virkeligheden,” skriver Kristian Jensen på Facebook.

 


Læs interviewet med Søren Pind her.
 

S-forlag om cigaretpriser er umuligt

I valgkampen foreslog S-formand Mette Frederiksen at gøre cigaretter dyrere for unge mennesker, mens pensionister skulle skånes for prisstigninger.

Men den model kan ikke lade sig gøre, lyder det nu fra Skatteministeriet.

“Måske vil der være en mulig vej i at sige, at vi sætter priserne op for de unge, så de ikke starter med at ryge, men at vi måske samtidig lige skærmer nogle af de pensionister, der ikke har så mange penge,” sagde hun i maj i et interview på P3 om et af valgkampen.

Støttepartierne er alle for en stigning i cigaretpriserne.

Læs mere om historien her.
 

Hver tredje gymnasieelev overvejer at droppe ud

Hver tredje gymnasieelev har overvejet at droppe ud af skolen før tid.

Det viser en trivselsundersøgelse blandt 83.000 elever på gymnasiale uddannelser foretaget af Børne- og Undervisningsministeriet i efteråret 2018.

Undersøgelsen, der er den første af sin art, viser også, at næsten 70 procent af pigerne føler sig 'tit' eller 'meget tit' pressede, mens det gælder knap 50 procent af drengene.

Udfaldet af undersøgelsen vækker bekymring hos børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

“Når en tredjedel siger, at de overvejer at droppe ud, så skal alarmklokkerne lyde i det politiske landskab,” siger hun til DR Nyheder.

Her kan du læse mere om trivselsmålingen.
 

Den britiske regering suspenderer parlamentet

Og så skal vi smut over den Engelsk Kanal til Storbritanien, hvor Brexit-dramaet fortsætter.

Her er de britiske parlamentarikere i det britiske parlament suspenderet fra og med i dag og frem til den 14. oktober.

Det er Boris Johnsons regering har fået suspenderet parlamentet indtil da, oplyser premierministerens talsmand ifølge Reuters.

Når parlamentet er suspenderet, bliver alt parlamentarisk arbejde og alle afstemninger om og behandlinger af lovforslag sat på pause.

Johnson anmodede om suspenderingen den 28. august, og samme dag godkendte den britiske dronning Elizabeth anmodningen.

Læs mere om målingen her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Når man ikke har konkrete beviser, skal man nok ikke som Pind fornemme noget offentligt. Det viser sig jo nu ved at alle taler åbent om de lange knives nat år igennem, at der bag facaden i V har været magtkampe så det basker, og de er ikke forbi, hævn og bitterhed florerer for fulde gardiner bland toppen i Venstre top folk, Hjort, Gade, Pind, Løkke, Kr. Jensen og deres medløbere på hver fløj.
Det er startet med Fogh og har så forstærket sig .....Måske deles V i to nu. Måske?