Eks-minkavler: Mange avlere var i forvejen på vej til at dreje nøglen om

Mener regningen til skatteyderne på 18,8 milliarder er alt for høj: “Der ville være gået to-tre år, så ville det være færdigt"
Foto: Colourbox
Mink på dansk minkfarm.
Palle Dahlgaard Nielsen er tidligere minkavler på Bornholm. Han er forarget over, at de danske skatteydere risikerer at skulle betale helt op til 18,8 milliarder kroner i erstatning til de danske minkavlere, hvoraf mange i forvejen stod til at holde op på grund af alt for stor gæld og underskud på driften.

Jeg synes, det er en svinet måde at behandle den danske befolkning på

“Jeg synes, det er en svinet måde at behandle den danske befolkning på,” siger han til Bornholms Tidende og fortsætter:

“At stille et krav op om, at de skal have kompensation for hele deres produktionsanlæg og deres tab fremadrettet, det er jo helt vanvittigt.”

“Med den her aftale får de jo reddet deres røv. Men hvad med alle de andre virksomheder, der har bukket under på grund af restriktionerne? Der er jo massører, frisører og tatovører og alle mulige andre små virksomheder, som ikke har råd til at køre videre,” lyder det fra Palle Dahlgaard Nielsen, der selv holdt op som minkavler for tre år siden.

Han mener, at for mange især ældre minkavlere kom de facto-nedlukningen af minkerhvervet som sendt fra himlen:

Der var rigtig mange minkavlere, særligt de ældre generationer, der var på vej til banken for at lukke

“Der ville være gået to-tre år, så ville det være færdigt. Der var rigtig mange minkavlere, særligt de ældre generationer, der var på vej til banken for at lukke,” mener den tidligere bornholmske minkavler.

Kritik bakkes op fra venstre og højre

Enhedslisten mener, at minkavlerne med aftalen er blevet overkompenseret med tre milliarder kroner. Hertil kommer overkompensation til følgehvervene som pelserier, minkfoderfabrikker, minkudstyr-grossister og auktionshuset Kopenhagen Fur.

Også de konservative mener, at aftalen er blevet urimelig dyr for skatteyderne

Også de konservative mener, at aftalen er blevet urimelig dyr for skatteyderne. Partiet mener, at man i stedet skulle have sat langt flere penge af til at støtte de minkavlere, der ville satse på at genopstarte minkavlt efter den lovbestemte davleperiode, der løber til årets udgang. Det ville have været langt billigere for skatteyderne, for så skulle langt færre minkavlere have erstatning for tabte indtægter ti år frem. Og langt færre skulle have erstattet produktionsapparatet.

I aftalen om erstatning til minkavlerne og følgehvervene er der afsat 60 millioner kroner til de få avlere, der satser på at fortsætte minkavl i Danmark - ud af det samlede erstatningsbeløb på op til 18,8 milliarder kroner.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kommentar:

Interessant debatindlæg om hele Mink-Sagen !

Når en Regering fremlægger tiltag til, at aflive alle Mink i Danmark pga. Folkesundheden, og at aflivning af Mink uden for aflivnings-zonerne ikke havde et lovhjellem, så må man i anstændighedens navn også betale et fornuftigt dæknings-beløb, som nu er forhandlet til omkring 18,8 milliarder kroner...

At Mink-avl var, og er på vej nedad pga økonomiske årsager, har jo ikke noget med sagen at gøre, at et flertal i folketingssalen, har forhandlet sig frem til en erstatning på omkring 18,8 milliarder kroner...

MVH,
Erling DRews...

Enhedslisten mener at minkavlerne er overkompenseret. Dem om det. Personligt mener jeg at Enhedslisten jævnligt forsøger at overkompensere deres potentielle vælgere, ikke mindst de mange uintegrerbare udlændinge. Minkavlerne får en engangskompensation, de uintegrerbare udlændinge bliver betalt hvert eneste år. Det er en mærkbar forskel.

Minkavlere skal som alle andre arbejdsløse stille på jobcenteret, og søge nyt job...
Men det bliver nok ikke aktuelt med den erstatning de har fået...

Hvad er bøden til minkavlere for at forpeste vores land med nye varianter af corona virus...

Ser så frem til, at ledige får 10 års dagpengeperiode...

Det er jo fuldstændig vanvittigt at så få skal have så meget i erstatning. De skal kompenseres for produktionsanlæg og så på jobcenteret. Andre som ser deres erhverv forsvinde får ikke 10 år på offentlig forsørgelse.

Annonce