EL om Venstre-kritik: “Det er absurd misbrug”

Ulla Tørnæs (V) kalder konfliktramte virksomheders udelukkelse fra hjælpepakke for “omfattende”. Kritik hviler på et “absurd misbrug” svar, mener Enhedslisten.
“Det vækker hård kritik, at 600 danske virksomheder reelt er afskåret fra at få fuld adgang til statens hjælpepakke om lønkompensation.”

Sådan lyder de første linjer i en artikel på Jyllands-Postens netmedie Finans.dk.

Den hårde kritik kommer, fordi beskæftigelsesministeriet har afvist, at virksomheder, der er i faglig konflikt med et fagforbund, samtidig kan få del i den statslige lønkompensation. Det sker med henvisning til princippet om statens neutralitet i faglige konflikter.

Bag kritikken af beskæftigelsesministeren står direktør i Kristelig Arbejdsgiverforening, Karsten Høgild, og Venstres Ulla Tørnæs. Sidstnævnte kalder det en “stor og omfattende forskelsbehandling”. Og til mediet fortæller hun, at hun er overrasket over antallet.

Tallet hviler dog på et tvivlsomt grundlag. For virksomhederne på listen kan være lukket eller konflikten stoppet, lyder forbeholdet fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), som har oplyst tallet.

Det er helt ude i hampen

Enhedslistens beskæftigelsesordfører Jette Gottlieb kalder kritikken for “absurd misbrug” af oplysningerne fra styrelsen.  

“””Beskæftigelsesminister svar til Folketinget om lønkompensation under faglig konflikt:

“Det er et generelt princip, at staten skal forholde sig neutral under en arbejdskonflikt. Det vil derfor ikke være muligt for en virksomhed at anvende lønkompensationsordningen i forhold til de stillingskategorier på virksomheden, som er omfattet af konflikten”

Skriver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i et svar til Beskæftigelsesudvalget 23. marts 2020.“””
 

Virksomheden kan være lukket

Finans.dk har tallet 600 fra et svar fra Beskæftigelsesministeriet til Venstres medlem af Beskæftigelsesudvalget, Ulla Tørnæs.

Svaret viser, at der fra 1. januar 2015 og frem til første maj 2020 er 631 virksomheder, som omfattet af en konflikt med et fagforbund.

Tallet er med forbehold for, at virksomheder på listen efterfølgende kan være ophørt

Inden for den femårige periode, kan virksomhederne på listen dog være lukkede eller konflikterne kan være ophørt, uden at listen er blevet opdateret, lyder forbeholdet fra STAR: 

“Tallet er med forbehold for, at virksomheder på listen efterfølgende kan være ophørt, eller konflikten kan være ophørt, uden at listen er blevet opdateret,” står der i svaret.
 

Kun Jensens Bøfhus er stået frem 

Til Netavisen Pio oplyser Erhvervsstyrelsen - der står for behandling af ansøgninger om lønkompensation - at man ikke har viden om, hvor mange virksomheder, som har fået afslag på grund af en igangværende konflikt med et fagforbund.

Indtil videre er Jensens Bøfhus den eneste virksomhed, der offentligt er stået frem og klaget over, at deres lockout og fortsatte konflikt med 3F under coronakrisen, har kostet dem lønkompensationen. Afslaget på lønkompensation fik Jensens Bøfhus til at give regeringen og fagbevægelsen skylden for, at man fyrede 250 medarbejdere.

Forløbet fik tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at forsvare Jensens Bøfhus’ ret til lønkompensation, og beskylde S-regeringen for at have en “ubehagelig symbiose” med fagbevægelsen.

Det er absurd misbrug af besvarelsen fra ministeriet

Enhedslisten: Absurd misbrug af svar 

Hos Enhedslisten mener beskæftigelsesordfører Jette Gottlieb, at svaret bevidst bliver misfortolket og misbrugt af Venstre.

“Det er absurd misbrug af besvarelsen fra ministeriet - og også en mislæsning af det. Det er helt ude i hampen,” siger hun til Netavisen Pio og uddyber: 

“Der er intet belæg for at antage, at de 600 konflikter stadig kører. Det handler om, hvor mange virksomheder, der har været i konflikt - enten ved strejke eller lockout - i de sidste to måneder, og det er der ingen som helst viden om,” siger Jette Gottlieb.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Den der ligger i konflikt og ikke vil skrive overenskomst m.m. Skal da ikke have en krone da se jo ikke vil sammenholdet.

Thomas har nok taget navneforandring, men har ikke fået en hjerne i mellemtiden.
Det er klamt når en arbejdsgiver, giver indtryk af at alle er imod ham, og når selvsamme arbejdsgiver kræver at medarbejderne ikke må være i 3F.
Vi har foreningsfrihed i Danmark, og når en arbejdsgiver fortæller en løgn om at han giver bedre lønninger end dem som 3F forhandler sig frem til, og derfor kræver, at arbejdstageren enten ikke er i fagforening, eller er i en forening der ikke kan beskytte sine medlemmer, så er det ikke et flertal, man tager afstand fra, men en kuet flok, der tror at det er den eneste måde at bevare sit arbejde på.
Loven kræver at en arbejdstager er i A-kasse, og idioten Anders Fogh Rasmussen fik gennemtrumfet at foreningsfrihed også gjaldt fagforeninger... Med hans idiotiske liberalisme (minimalstaten) og en brandmand der ikke ville være en del af fælleskabet fik han delvist ødelagt den danske model.
Det er jo tankevækkende at 3F har fremgang nu hvor tåbelige arbejdsgivere stiller helt urimelige krav til sine medarbejdere.
Jeg ønsker for dig skvat "th8914892@gmail.com" at du tvunget af sund fornuft indser at den slags liberalisme som du i din uendelige mangel på sund fornuft går ind for, bliver tvunget ind under.
Ordentlige arbejdsgivere forhandler lønaftaler med en fagforening, ikke med en forening der intet har noget at gøre på et arbejdsmarked under den danske model.
Når man ser på, hvad en lønmodtager får for sit medlemskontingent,så viser det med al tydelighed, at foreninger (klubber) er en pengemaskine for private ejere, som ikke er interesseret ihvad lønmodtageren kan opnå.

Hej Henrik Willumsen FØR ham fup skriver vil jeg spørge dig..Har du skrevet rigtigt (Loven kræver at en arbejdstager er i A-kasse)

Korrektion Arbejdstagere i firmaer der har overenskomst med 3F, må ikke ansætte folk der ikke er i A-kasse... lidt anderledes...

Det er jo ikke sådan at der er 675 ansatte på et bøfhus så de kender ikke allesammen hinanden..Tilgengæld kunne jeg forstille mig at ledelsen har styr på alle kender alle,,og dermed nemmere kan manipulere med de ansatte. lige som der er en her på siderne der også gør, dog med den forskel at vedkommende ikke kender nogle af dem han manipulere med

Igen dumhed på dumhed fra den usle løgnhals... havde det været på Twitter så kunne jeg ha' skrevet ... en løgner forsøger at efterligne Donald Trump...Dine meriter udi dumhed kender ingen grænser....

Annonce