Elendigt publikum og bøssegejl: Pia Kjærsgaards tre værste udfald i valgkampen

Folketingets formand har været meget aktiv på Twitter i valgkampen, hvor hun flere gange har langet ud efter modstandere, medier og aktivister.
Dansk Folkepartis tidligere formand Pia Kjærgaard har de seneste fire år bestredet en formelt samlende rolle på posten som formand for Folketinget.

Valgkampen har dog vist, at hun langt fra er færdig med at dele vandene.

Aktiv på Twitter

Den tidligere partiformand gav eksempelvis ”klimatosserne” skylden for partiets dårlige valg til Europa-Parlamentet, hvilket affødte stor kritik selv fra egne rækker.

Det er dog særligt på de sociale medier, i særdeleshed Twitter, hvor Pia Kjærsgaard igennem hele valgkampen løbende har fået afløb for sine frustrationer, hvilket heller ikke er gået ubemærket hen.

Vi har her samlet Pia Kjærsgaards tre værste udfald på Twitter i valgkampen.

1: Elendigt publikum

Vi skal blot tilbage til partilederrunden mandag på DR for at finde det første opslag på listen. Her var publikum tilsyneladende ikke lige så begejstret for Dansk Folkepartis politik, som Pia Kjærsgaard selv var. Det fik hende til at betegne det tilhørende publikum for ”et elendigt publikum nøje udvalgt af DR”.

placeholder

Kjærsgaards udfald har fået flere til tasterne. Blandt andre den prisvindende radiovært Peter Falktoft, sder med ironien som sit vanlige våben, udstiller det absurde i DF-politikerens påstand.

placeholder

Det er ærgerligt, at det bliver udlagt som om, at vi har manipuleret folk i salen

Pia Kjærsgards anklage om at publikum var udvalgt har dog intet på sig, forsikrer Thomas Falbe, nyhedschef i DR med det overordnede ansvar for valgdækningen.

”Det er ærgerligt, at det bliver udlagt som om, at vi har manipuleret folk i salen. Det har vi ingen interesse i. Det er folk fra hele Danmark, der er kommet, og det har været en fri og åben tilmelding for alle” siger han til DR Nyheder.

 

2: Lad Greta Thunberg være

I slutningen af maj dukkede mange danskere op til en international klimastrejke foran Christiansborgs Slot. Blandt dem også den verdensberømte 16-årige, svenske klimaaktivist, Greta Thunberg, som tiltrak sig mediernes opmærksomhed.

Den svenske pige fik også nogle ord med på vejen af Pia Kjærsgaard, som modsat andre dog ikke var fuld af begejstring. I stedet henviste hun til Greta Thunbergs ”alvorlige diagnose” og opfordrede til at lade hende være i fred.

placeholder

Mon ikke du skulle holde din nederdrægtige underminering af Greta Thunbergs forbilledlige kamp for klimaet for dig selv

Kjærsgaard kolde afvaskning af Thunbergs kamp for klimaet fik hurtigt Radikale Venstres formand, Morten Østergaard at reagere:

”Mon ikke du skulle holde din nederdrægtige underminering af Greta Thunbergs forbilledlige kamp for klimaet for dig selv” skrev den radikale leder i en kommentar til opslaget.

placeholder

 

3: Alt for meget bøsse, drag og gejl

Selvom valgkampen kørte for fulde blus, tog Folketingets formand sig også tid til at tweete om andet end politik. Dog med begrænset held.

Efter at det danske bidrag til Eurovision var kommet i finalen, ønskede Pia Kjærsgaard det danske bud tillykke, men tilføjede der var ”Alt for meget bøsse, drag og gejl i Eurovision”.

placeholder

Kommentaren faldt ikke i god jord hos DJBFA, der er den største organisation for danske sangskrivere og komponister.

”Jeg tænker, at det er mærkeligt, at man skal bruge en festlig lejlighed som denne til at rakke ned på nogle minoritetsgrupper”, sagde formand Anna Lidell til JydskeVestkysten om sagen.

Pia Kjærsgaards forkærlighed for Twitter er også kommet utilsigtet til udtryk i valgkampen.

I mail til Folketingets journalister, som nok nærmere var tiltænkt Dansk Folkepartis kandidater eller medlemmer, opfordrede Pia Kjærsgaard til at like, retweete og kommentere på partiets opslag på Twitter.

placeholder

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce