Ellemann frygter brandbeskatning og Radio4 i luften

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Det har i sandhed været en uge i tale-radioens tegn, hvor kritikken af lukningen af Radio24syv har fyldt på de sociale medier, i avisernes spalter og på TV.

På denne fredag ligner det dog, at der er blevet sat både et punktum og startet et nyt kapitel i forhold til dansk radio.

Den nye Radio4, der overtager Radio24syvs plads på det såkaldte FM-bånd, sendte nemlig fredag for første gang. Og samtidig har Radio- og tv-nævnet afvist, at de kritiske spørgsmål, som Radio24syv har sendt vedrørende dab-udbuddet, giver anledning til at ændre sidste uges afgørelse, der betyder, at Danmarks nye licensfinansieret dab-kanal kommer til at hedde Radio Loud.

Vi starter dog med en ny udmelding om klima fra oppositionens leder Jakob Ellemann-Jensen (V).

Velkommen til ugens sidste nyhedsoverblik fra Netavisen Pio.
 

Ellemann: Rød klima ender i brandbeskatning af danskerne

Hvis de røde partier skal stå over at reducere drivhusgasser på 70 procent i 2030, så ender det med en brandbeskatning af danskerne.

Det mener Jakob Ellemann-Jensen.

“Den der fantasiløshed, som i min optik hersker på venstrefløjen, som hedder: ’vi har brug for flere penge, så hæver vi skatten’, er jeg ikke sikker på er et eksempel til efterfølgelse for andre lande. Og derudover synes jeg ikke, vi skal genere danskerne mere end højst nødvendigt,” siger han til Politiken.

Venstre-formanden vil have en bred aftale, hvis man skal tilslutte sig et bindende mål om en reduktion af drivhusgasser på 70 procent i 2030.

Meldingen imponerer ikke Pernille Skipper fra Enhedslisten.

Læs mere om Ellemanns klima-udmelding her.
 

Radio4 har første dag i æteren 

Da torsdag blev til fredag, blev Radio24syv til Radio4.
Ihvertfald har Radio4 overtaget den FM-frekvens, som Radio24syv har sendt på de seneste otte år.

Den nye radiokanal, der har sit hovedkvarter på Banegårdspladsen i Aarhus.

Radioen vil satse på programmer med passionerede og personlige værter, der har en holdning eller en mission med programmerne.

Den nye radiokanal har allerede nu fået ihvertfald en fan i form af DF-formand Kristian Thulesen Dahl, der på Twitter roser Radio4 for at sende fra forskellige egne af Danmark.

Blandt programmerne på den nye kanal finder man "Blomsterbørns Hørm", hvor komikeren Anders Stjernholm vil sætte hippi-tiden under kritisk lup.

Et andet program styres af musikeren Isam Bachari, der nok bedre er kendt som Isam B fra Outlandish, og her stiller han skarpt på religion og tro i programmet "Tro på det!".  

Her kan du se en liste over otte nye programmer på Radio4.
 

Liberal Alliance stjæler viceborgmester fra Venstre

Efter en svær tid for Liberal Alliance - hvor først tidligere politisk ordfører Christina Egelund og dernæst tidligere udenrigsminister Simon Emil forlod partiet - så er der en smule medvind til partiets nye leder Alex Vanopslagh (LA).

Onsdag meldte tidligere undervisningsminister Merete Riisager, at hun stiller op som landsformand for Liberal Alliance. Og nu melder Roskilde Kommunes 2. viceborgmester Lars-Christian Brask, der ved sidste kommunalvalg blev stemt ind for Venstre, at han skrifter til Liberal Alliance.

Læs mere om skiftet på Berlingske.
 

Radio- og tv-nævnet afviser kritik og politisk indblanding

På trods af bunker af kritiske spørgsmål fra ansøgerne til den nye DAB-kanal, har Radio- og tv-nævnet ikke fundet anledning til at ændre sin vurdering af afgørelsen om udbuddet af den nye dab-kanal. Det oplyser nævnet i en meddelelse.

Radio24syv havde krævet svar på, om der havde været politisk indblanding i sagen - herunder om kulturministeren har været i dialog med nævnet. Det sidste afviser Radio- og tvnævnet fuldstændig.

I Radio24syv-lejren mener nu tidligere direktør, Jørgen Ramsgaard, ikke, at svarene giver nogen form for klarhed.

“Jeg er ikke blevet klogere, end jeg var før første gennemlæsning. Der er ingen konkrete svar,” siger han til Ritzau.

Se reaktionen fra fungerende kulturminister Rasmus Prehn på TV 2.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook