Ellemann ny formand for Venstre

Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen skal først begrave fløjkrigen i partiet, før han kan tage kampen op imod Mette Frederiksen.
Foto: Venstre
Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen
Jakob Ellemann-Jensen er lørdag blevet valgt som Venstres nye formand og dermed også den borgerlige bloks bedste bud på en statsministerkandidat ved det folketingsvalg, som seneste skal afholdes i 2023.

Jakob Ellemann-Jensen blev valgt uden modkandidat og afløser dermed Lars Løkke Rasmussen, der på et hovedbestyrelsesmøde i sidste måned trak sig efter længere tids pres.

Mens den blå konfetti regnende fra loftet, som var det et amerikansk partikonvent, takkede Ellemann de fremmødte og proklamerede, at "så er det nu":

”I dag begynder det hårde arbejde for at vise danskerne, at Venstre er deres parti,” sagde han og fremlagde en fem-punkts plan for partiet (se fakta-boks), som næppe gjorde mange klogere på hvad han vil.

Fakta: Ellemanns fem ting, han vil stå fast på:

1. Venstre skal være et økonomisk ansvarligt parti, der insisterer på, at pengene skal passe. Og at pengene skal tjenes, før de kan bruges.

2. Venstre skal være et parti, der fører en stram udlændingepolitik, der passer på Danmark.

3. Venstre skal være et parti, der er bedre til at lytte. Helst nedefra og op. I partiet og i samfundet.

4. Venstre skal være et grønt parti. Det grønne er kommet for at blive. Vi skal passe på klimaet, miljøet og gode danske arbejdspladser.

5. Venstre skal altid være et optimistisk parti. Vi skal have en bred og glad borgerlighed, der ikke bliver vrissen eller vrængende.

Kilde: dr.dk

Selvom Jakob Ellemann-Jensen er tredje generation af en kendt Venstre-familie, så er politik stadigvæk en forholdsvis metier for 45-årige Jakob Ellemann-Jensen, der har siddet i folketinget siden 2011. Her er han mest kendt som en meget humoristisk og veltalende politisk ordfører. Han har desuden været fødevareminister i et års tid.

Fløjkampen overskyggede alt andet

Den fløjkamp som angiveligt har raset i partiet de seneste fem år, og som den nye formand nu vil stoppe, var hovedemnet på det ekstraordinære landsmøde. Og der vil Jakob Ellemann få brug for al den erfaring med at skabe fred, som han for tyve år siden fik, som udsendt soldat i Bosnien.

”For at sige det helt uden omsvøb: Jeg er dødtræt af fløjkrig og fløjkrigere og den kultur, der følger med. Både i folketingsgruppen, men også lokalt, hvor der har været foreninger på den ene side og på den anden side.”

”Hvis det får lov at fortsætte, så er det et spørgsmål om tid, før Venstre ikke længere er det store statsministerparti i blå blok. Og det vil ikke være det værste. Det værste vil være, at vi har fortjent det.”

”Jeg vil bare bede jer om én ting, kære venner. Husk, hvad vi lige har været igennem. Husk på det, så vi kan minde hinanden om det, så vi undgår det.”

 

 

 

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook