EM i fodbold bliver med tilskuere

”EM i fodbold er en unik og historisk begivenhed i Danmark," lyder det fra kulturministeren, som giver DBU lov til at afholde sommerens EM i fodbold med minimum 11.000-12.000 tilskuere i Parken.
Foto: Colourbox
Der bliver som minimum lukket mellem 11.000 til 12.000 tilskuere ind i Parken til EM i fodbold.

Det garanterer kulturminister Joy Mogensen (S), efter at UEFA har krævet, at de 12 værtsbyer netop udsteder en sådan garanti om, at der kan lukkes tilskuere ind til EM-kampene, såfremt værtskabet skal beholdes efter coronaudsættelsen fra sidste sommer.

”EM i fodbold er en unik og historisk begivenhed i Danmark," siger Joy Mogensen.

Af samme grund har regeringen besluttet at tillade det høje antal til de fire kampe, der afholdes i Parken.

"Vi vil samtidig se på, om der kan komme endnu flere tilskuere i Parken, hvis de sundhedsmæssige forhold giver mulighed for det," lyder det fra kulturministeren.

Kan blive nødvendigt at lukke

"Det kommer til at blive en del af den ekspertgruppe, der nedsættes i forlængelse af genåbningsaftalen. Vi har også meddelt DBU og UEFA, at det kan blive nødvendigt at lukke for tilskuere, hvis der sker smittespredning, så det vil være sundhedsmæssigt uforsvarligt at tillade tilskuere til kampene.”

Ser frem til sommer

Måske ikke overraskende er Dansk Boldspil-Union (DBU) glade for garantien.

"DET BLIVER EN FANTASTISK SOMMER," som forbundet skriver på Twitter med versaler.

placeholder

Til gengæld undrer Venstres idrætsordfører, Stén Knuth, sig over, hvordan Joy Mogensen kan udstikke en garanti til slutrundekampene til sommer, men samtidig ikke vil åbne for tilskuere til Superliga- og divisionskampe.

"Hver dag tæller," skriver Stén Knuth på Twitter.

placeholder

EM i Danmark

  • København er en af de 12 værtsbyer, hvor EM afvikles i perioden 11. juni – 11. juli 2021.
  • UEFA har anmodet om en afklaring fra Dansk Boldspil-Union (DBU) senest den 7. april 2021 i forhold til mulighederne for at have tilskuere til Danmarks tre puljekampe.
  • Puljekampene er den 12. juni mod Finland, den 17. juni mod Belgien og den 21. juni mod Rusland samt eventuel en ottendedelsfinale (den 28. juni).

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Selvfølgelig er det vigtigt at der kan være 12000 tilskuere til overværelse af en for samfundet meget vigtig fodboldkamp, og det går jo nok også så længe vi andre kun må forsamles privat med højest 10 personer udendørs og 5 personer indendørs. Det er jo i privat regi smitten opstår hvorimod muligheden for at smitte hinanden mens man overvære en fodboldkamp ikke vil forekomme. Det er jo kun når folk samles på museer, i biografer og restauranter at der er en forøget risiko for at smitte hinanden. (Ironi kan forekomme).

Annonce