En fest for lige muligheder

Men Priden er også en anledning til at huske hinanden på, at vi ikke er i mål, når det kommer til intolerance og diskrimination.
I denne weekend vil regnbueflagene igen pryde de københavnske gader. Glade københavnere og tilrejsende vil traditionen tro sammen fejre mangfoldighed og tolerance.

En folkefest for sejre på LGBTQIA-området
Det er fantastisk er opleve folkefesten, som år for år vokser sig større. Det ved alle, der har deltaget i eller overværet priden. Begejstringen og glæden smitter, og stemningen er altid exceptionel, når optoget bevæger sig gennem Københavns gader med musik, dans og kærlighed.

Og så er det en mulighed for at markere de fremskridt, der er sket på LGBTQIA-området i Danmark.

Priden er først og fremmest en festdag. Og så er det en mulighed for at markere de fremskridt, der er sket på LGBTQIA-området i Danmark.

[read-also]

I 1981 slettede Danmark homoseksualitet fra sygdomslisten. I 1989 tillod Danmark – som det første land i verden – registreret partnerskab. I 2010 fik homoseksuelle den samme ret til at adoptere som heteroseksuelle. I 2012 fik homoseksuelle ret til at blive gift i kirken. For tre år siden gjorde vi det muligt at foretage juridisk kønsskifte, og 1. januar i år pressede en samlet opposition regeringen til at fjerne transkønnethed fra sygdomslisten.

Vi er langt fra i mål
Men Priden er også en anledning til at huske hinanden på, at vi endnu ikke er i mål, når det kommer til at bekæmpe intolerance, stigmatisering og diskrimination. Det er en kamp, som vi politikere skal tage i Folketingssalen gennem lovgivning. Men det er i høj grad også en kamp, der skal tages på arbejdspladserne, i skoleklasserne og i foreningslivet. Der er nok at tage fat på.

Men Priden er også en anledning til at huske hinanden på, at vi endnu ikke er i mål, når det kommer til at bekæmpe intolerance, stigmatisering og diskrimination

Vores samfund skal kendes på lige muligheder – uanset køn, social baggrund eller seksualitet. Alle skal have ret til at være den, de er.

God pride!

Rasmus Horn Langhoff, er Folketingsmedlem ligestillingsordfører for Socialdemokratiet

Klummen er alene udtryk for forfatterens egne holdninger.

Ligestillingsordfører for Socialdemokratiet


placeholder

Annonce