En politisk ønskeseddel for 2019

Til slut så har jeg et inderligt ønske om, at vi får set på forholdene for vores offentlige ansatte. Det er politikernes ansvar at sikre sunde arbejdspladser
Om lidt træder vi ind i et nyt år, et år der vil være præget af et Folketingsvalg og et Europa parlamentsvalg. Der skal ikke være nogen tvivl om, at mit største politiske ønske er, at vi får en Socialdemokratisk regering i 2019. Jeg håber dog sådan at folketingsvalget kan komme til at handle om andet end hvor mange flygtninge vi skal tage i mod eller hvordan menuen i daginstitutionerne er.

Jeg håber dog sådan at folketingsvalget kan komme til at handle om andet end hvor mange flygtninge vi skal tage i mod

Jeg håber f.eks. at det kan handle om, hvordan vi skaber et grønnere Danmark. Vi bliver nødt til at få passet bedre på vores grundvand i hele landet. Vi bliver nødt til at tage udfordringen med jordforureninger og plastik i produkter mere alvorligt end vi gør i dag. Og ikke mindst skal vi gøre det lettere at have en bæredygtig livsstil, uden at vi alle behøver at blive veganere.  

Ny udligningsrefrom og bedre kommunale vilkår: Ja tak

Jeg håber også at en Socialdemokratisk regering, kan få styr på en udligningsreform og de økonomiske vilkår for kommunerne. Hvis vi virkelig vil styrke forholdene i sundhedssektoren, plejesektoren og for vores børn, så kræver det at vi tør droppe alle ”sjatpuljerne”, der lyder godt foran Finansministeriets glasdøre.

Jeg håber også at en Socialdemokratisk regering, kan få styr på en udligningsreform

Det kræver at vi beslutter os for, hvordan vores land skal være i balance og det kræver at vi beslutter os for, at tilføre penge til kernevelfærd. Til gengæld kommer vi nok til at droppe nogle andre ting. Det er et prioriteringsspørgsmål. Men det er også det som Socialdemokratiet er bedst til. Vi er bedre til at passe på velfærden over prestigeprojekter og skattesænkninger.

Sunde offentlige arbejdspladser er et politisk ansvar

Til slut så har jeg et inderligt ønske om, at vi får set på forholdene for vores offentlige ansatte. Det er altid en svær diskussion når man som socialdemokrat har holdninger til arbejdsmarkedet. Men det er nu politikerne der er arbejdsgivere på det offentlige arbejdsmarked. Derfor mener jeg også at vi på et tidspunkt bliver nødt til at snakke om det.

Det er politikernes ansvar at sikre sunde arbejdspladser

Jeg mener ikke at vi hverken behandler SOSU medarbejdere, politibetjente, fængselsbetjente, skolelærer eller pædagogerne helt godt nok, og det er vores ansvar at sikre at vi kan tiltrække nye folk til arbejdspladserne og fastholde folk der. Det er politikernes ansvar at sikre sunde arbejdspladser. Jeg håber det er en diskussion vi kan starte i 2019.

Jeg glæder mig til, at vi forhåbentlig får en Socialdemokratisk regering, der samarbejder på tværs af partiskel for at sikre et Danmark i balance igen. Der er nemlig nok opgaver at tage fat på.

Godt nytår!

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Byrådsmedlem (S) i Nyborg Kommune


placeholder

Annonce