En rigtig fagforening er guld værd

Jo, bedre forsikret man er, desto bedre er man sikret i tilfælde af når uheldet er ude. Det er værd og have med i tankerne når der skal vælges fagforening.
Hvorfor er det lige, at det er vigtigt og være medlem af en rigtig fagforening som f.eks. 3F eller FOA, og ikke af en ”gul” fagforening?

Det er et spørgsmål, som rigtig mange går og fundere over. Dog er der ikke som sådan et kort svar på dette, som i de fleste tilfælde kan overraske de fleste.

En rigtig fagforening forhandler overenskomster

3F er en mangfoldig fagbevægelse som kort sagt rummer de fleste fag indenfor: industri, de grønne, transport, privat service hotel restauration, det offentlige. Fordi en rigtig fagforening forhandler overenskomster og arbejder for bedre arbejdsforhold for deres medlemmer. Hvilket de ”gule” overhovedet ikke gør.   

Alle fortjener ordentlige arbejdsforhold

Ved at du er medlem af en rigtig fagforening gør, at de kæmper for ordentlige lønforhold og arbejdsforhold ude på arbejdspladserne. Hvert år er 3F med til og hente over 1,3 milliarder kroner hjem til deres medlemmer og det er i form af manglende indbetalinger til pension, løn og feriepenge.

Som medlem af f.eks. 3F kan man få et gratis løntjek af ens lokalafdeling. Dette kan man ikke hos 'de gule'

Derfor er det vigtigt og være medlem af en rigtig fagforening. Som medlem af f.eks. 3F kan man få et gratis løntjek af ens lokalafdeling. Dette kan man ikke hos ”de gule”.

En fagforening er lidt ligesom en forsikring, man forsikrer sig f.eks. imod løntab ved arbejdsløshed. Jo, bedre forsikret man er, desto bedre er man sikret i tilfælde af når uheldet er ude. Det er værd og have med i tankerne når der skal vælges fagforening.     

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Regionsformand 3F Ungdom Syddanmark og medlem af DSU Nyborg.


Kommentarer fra Facebook