Energien fosser ud af Løkke - udbredt underbetaling af phonere i ngo-verdenen

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Onsdag præsenterede S-regeringen sit forslag til finanslov for 2020. Forslaget giver flere penge til velfærd, skat, politi og grøn forskning.

Forslaget er gennemgående blevet godt modtaget af fagbevægelsen, positivt, men ”mere vil have mere”-agtigt af regeringens støttepartier – og med himmelvendte øjne fra Venstre.

Netavisen Pio fremlægger resultatet af en rundspørge, der viser at underbetalingen af phonere i ngo-verdenen er udbredt.

Onsdagen bød også på nyt fra tidl. statsminister, tidl. formand for Venstre, Lars Løkke.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Forslag til finanslov 2020: Penge til velfærd, skat, politi og grøn forskning

En ordentlig velfærd, styrket politi og skattevæsen samt klare grønne prioriteringer er fokuspunkterne i det forslag til finanslov, som finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer onsdag ved et pressemøde i Rentekammeret i Finansministeriet.

I forslaget til finansloven prioriterer regeringen et samlet løft til velfærden på cirka 5,4 milliarder kroner i 2020, blandt andet 300 millioner kroner til at indfri Socialdemokratiets løfte fra valgkampen om at ansætte 1000 nye sygeplejersker.

Læs mere her.

 

Lars Løkke: ”Energien fosser ud af mig”

Pressens dækning af Mette Frederiksens åbningstale tirsdag fik onsdag morgen den tidligere statsminister, tidligere formand for Venstre, Lars Løkke, helt op i det røde felt.

Mette Frederiksens tale var ”totalt blottet for antydning af overvejelser om, hvor vækst, penge og fremskridt i Danmark skal komme fra.” Men se om ikke den ukritiske, tilmed borgerlige presse i uhørt grad giver Mette Frederiksen & Co. medvind, lød melodien fra Lars Løkke i et opslag på Facebook.

placeholder

 

En navngiven borgerlig analytiker, Thomas Larsen, får undervejs af Løkkes krabask:

”Den borgerlige chefanalytiker, Thomas Larsen – der stort set altid er enig med den sidste spindoktor, han har haft i røret – svinger sig endda op til at skrive, at ”Mette Frederiksens åbningstale var næsten pletrenset for konkrete udspil – men den tjente ikke desto mindre sit formål”.

En lettere deprim Lars Løkke slutter af på Facebook:

”Men jeg må godt nok indrømme, at jeg føler energien fosse ud af mig, når jeg læser den såkaldt borgerlige presses gengivelse af det, der ellers skulle have være den dagsordensættende politiske linje i Danmark.

Det efterlader mig her til morgen med en mærkelig dialektisk fornemmelse: Jeg må se at komme væk – det hele er kun et teater. Jeg må prøve at bide mig fast – det er for alvorligt til spin.”

Læs mere her.

 

Østarbejdere strømmer ind i 3F

Nye arbejdsmetoder har fået mange arbejdere fra de østeuropæiske lande til at melde sig ind i 3F.

De seneste tre år har 3F haft en fremgang på i alt 4.389 nye medlemmer fra de østeuropæiske EU-lande og Ukraine. Det svarer nogenlunde til en fordobling.

En af vejene til succesen er en styrkelse af det opsøgende arbejde - også udenfor arbejdspladserne.

Fagforbundet har haft samarbejde med østlandenes ambassader og lavet opsøgende arbejde de steder, hvor potentielle medlemmer fra de østeuropæiske lande kommer.

”Eksempelvis samlede vi 150 rumænske arbejdere til et møde med deres ambassadør, hvor vi sammen fortalte om deres rettigheder og hvordan arbejdsmarkedet fungerer i Danmark,” siger forbundssekretær i 3F, Søren Heisel til netmediet A4 Nu.

Læs mere her.

 

Listen vokser: Se de NGO'er der benytter underbetalt arbejdskraft

Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk Flygtningehjælp er ikke alene om at benytte underbetalte danske phonere fra det danske telemarketingsbureau TMPO’s callcentre i Berlin og Malaga.

Nu viser et rundspørge, som Netavisen Pio har fortaget blandt en række danske ngo’er og humanitære organisationer, at også Red Barnet, Greenpeace og SOS Børnebyerne aktuelt benytter sig af underbetalte phonere fra TMPO’s afdeling i Malaga  og/eller Berlin.

Netavisen Pio har historien.

 

Kommissær-kanidat giver Danmark garanti: Dansk model iokke truet

Bare rolig, Danmark! Den danske model er på ingen måde truet af en EU-mindsteløn.

Det garanterede Nicolas Schmit, som står til at blive EU's næste beskæftigelseskommissær, da han i tirsdag var i høring Europa-Parlamentet.

”Jeg vil gerne sige klart og tydeligt, at jeg på ingen måde ønsker at sætte spørgsmålstegn ved et system, der er bygget på overenskomstforhandlinger, og som har sikret gode lønninger i de lande, hvor det er indført. Jeg ser ingen farer for det system, som vi i den grad skal bevare,” understregede den luxembourgske socialdemokrat.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Løkke kan ikke nære sig. Han er valgt fra i Venstre af hovedbestyrelsen, han gik selv ud af bagdøren og vil han ikke miste den sidste respekt fra folk, så stikker han piben ind nu. Hans bitterhed gavner . ingen. Mette F. Holdt en tale til folket ikke parlamentet, hun holdt en realistisk værdifuldt tale. Økonomerne siger at finansloven er ansvarlig, så stop med kritikken,

Annonce