Enhedslisten-profil om Britt Bager-sag: Ganske enkelt ikke acceptabelt

Enhedslistens folketingsmedlem Pelle Dragsted mener, at det et demokratisk problem at Venstres politiske ordfører har forsøgt at skjule økonomisk støtte.
Netavisen Pio kunne onsdag fortælle, at Venstres kreds-formand i Favrskov-kredsen mener, at partiets politiske ordfører Britt Bager har undladt at oplyse fyldestgørende om modtaget støtte til hendes valgkamp. Det er ganske enkelt ikke acceptabelt, mener Enhedslistens Pelle Dragsted.

Helt kort, så mener Venstres kredsformand i Favrskov-kredsen, Gunnar Vinge Hansen, at kredsens daværende folketingskandidat, Britt Bager, ikke har redegjort tilstrækkeligt for fem mistænkelige valgkampbidrag på hver 20.000 kroner.

Og det møder kritik fra Enhedslistens erhvervsordfører Pelle Dragsted.

”Det er sgu bekymrende, at vi har et regeringsbærende parti, der bryder loven og omgår reglerne for at hemmeligholde for borgerne, hvem der finansierer deres valgkamp,” skriver Pelle Dragsted på Facebook.

Vælgerne har krav på information

Pelle Dragsted mener, at det er et demokratisk problem, at vælgerne ikke har mulighed for at få at vide, hvem der økonomisk støtter de politiske partier:

”Hvis vi som borgere skal kunne sætte vores kryds på et oplyst grundlag, så har vi krav på at vide, hvilke økonomiske interesser der står bag de enkelte partier.

Ellers bliver det også umuligt for os at vurdere om partierne lader deres politik påvirke af deres økonomisk donorers interesser,” skriver han og fortsætter:

”Det er egentlig også tankevækkende at partier der slår sig stort op på lov og orden, og som er nidkære overfor den mindst fejl begået af mennesker på f.eks. kontanthjælp, samtidig ikke er blege for selv at bryde loven om omgå reglerne, når det tjener deres interesser,” slutter han.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Selvfølgelig er det ikke i overensstemmelse med demokratiet, hverken formelt eller juridisk.
Men det kan jo ikke være den helt store overraskelse. Det er Venstre - igen - som det handler om. Og de har jo, når det handler om andre folks penge, udvidede rettigheder.
Vi må ikke blive for lige.

Annonce