Er alle velkomne i feministklubben?

Da jeg var med til at fejre kvindernes internationale kampdag, fik jeg en grim overraskelse. Jeg var ikke velkommen i klubben af feminister.
Under overskriften ”Alle feminister på gaden” var der arrangeret en stor demonstration i København. DSU og Socialdemokratiet var medarrangører. Mange engagerede unge og ældre var mødt op for at gå med i optoget. Folk bar lyserøde bånd for at vise deres opbakning, holdt skilte med ligestillingsslogans og skålede i øl.

'Socialdemokratiet laver voldelig og racistisk politik', stod der malet på det hvide lagen

Stemningen var god, men da vi nåede frem til Blågårds Plads og spottede et iøjnefaldende banner, blegnede smilene hos mig og mine socialdemokratiske venner. ”Socialdemokratiet laver voldelig og racistisk politik”, stod der malet på det hvide lagen.

Kvindernes internationale kampdag burde forene os

Efter at have konfronteret de ansvarlige stod det klart, at det var nogle krigeriske typer på den yderste venstrefløj, der ville provokere. Det gjorde mig vred. For det første fordi vi har helliget denne ene dag om året til at fokusere på ligestilling og IKKE alt muligt andet. Det ærgrer mig, at mærkedage, der BURDE forene os politisk, bliver brugt til at blande alt muligt andet ind i det. For det andet fordi det simpelthen ikke passer, at jeg og mine DSU-venner går ind for ”voldelig” og ”racistisk” politik.

Det ærgrer mig, at mærkedage, der BURDE forene os politisk, bliver brugt til at blande alt muligt andet

På trods af politiske uenigheder på mange spørgsmål skal det være muligt at samles om det, der forener os. Hvis ikke Socialdemokratiet og DSU må lege med, bliver det svært at få gjort ønsker som øremærket barsel og samtykkelovgivning til virkelighed. Og det er vel det, der BURDE forene den yderste venstrefløj og centrum-venstre, nemlig at få gennemført konkret politik, der skaber et samfund, hvor ens køn ikke spænder ben for ens muligheder. Konkret politik, som gør en forskel i menneskers hverdag.

Mon feministklubben huske Nina Bang og alle de andre

En kort lektion i ligestillingens historie vil vise, at Socialdemokratiet er gået forrest. Vi har banet vejen for kvindelige ledere, der senere er blevet markante rollemodeller. Nina Bang, den første kvindelige minister, var socialdemokrat. Helle Thorning-Schmidt, den første danske kvindelige statsminister, er socialdemokrat. Samtidig har Socialdemokratiet haft regeringsmagten, da love som fri abort (1973) og ligebehandling af kvinder og mænd på arbejdsmarkedet m.v. (1978) blev vedtaget.

Så kære yderste venstrefløj, kom ikke her og sig, at vi ikke må være med i feministklubben

Så kære yderste venstrefløj, kom ikke her og sig, at vi ikke må være med i feministklubben. Gem beskyldningerne om racisme og vold væk – bare denne ene dag om året. Lad os samles om det, vi kan blive enige om for ligestillingens skyld!

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Signe Kaulberg er forbundssekretær i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og uddannet folkeskolelærer.


placeholder

Kommentarer

Jeg forstår ikke, hvorfor du lige vil være med i deres klub? Har de ikke selv valgt at være nogle af dem, man ikke leger med?

Annonce