Er Jorden også flad Venstre?

Venstre benægter virkeligheden, når de påstår, at deres forslag om at svække konfliktretten ikke vil føre til polske lønninger i Danmark.
En lige Venstre: Kan man blive ved med at benægte virkeligheden, som om den ikke eksisterer? Åbenbart, hvis man er Venstres arbejdsmarkedsordfører.

Ulla Tørnæs’ gentagende afvisninger af virkeligheden svarer til, at man skubber en mand ud over Møns Klint, men nægter at han vil komme til skade i faldet. Det kan meget vel være, at Venstre ikke ønsker at skade danskerne med deres forslag. Men det er ikke desto det mindre konsekvensen.

Det er mildt sagt mærkværdigt at betragte Venstres modangreb på Socialdemokraterne, der advarer vælgerne om konsekvenserne af en af Løkke og Co.’s seneste politiske opfindelser. Det er ellers meget enkelt og ligetil. Venstres forslag om at begrænse danskernes ret til at konflikte er ikke alene en frontalangreb på den danske model. Forslaget vil betyde, at store lettiske og polske virksomheder kan slå sig ned i Danmark og hyre arbejdskraft til polske mindstelønninger, uden fagforeninger kan gøre noget som helst ved det. Alle landets førende eksperter er enige i det vil være konsekvensen og har i forskellige medier advaret Venstre mod forslaget. Professor Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet udtaler bl.a. til Ritzau d. 22. august, at:.

”Hvis du kan underbyde danske overenskomster, uden at fagbevægelsen har mulighed for at slå tilbage, så bliver det alt andet lige også mere attraktivt for udenlandske organisationer at etablere sig i Danmark med lavere løn"

Hvad er Venstres modsvar? At det hele er noget Socialdemokraterne har fundet på i desperation over dårlige meningsmålinger: ”Det er mig fuldstændig magtpåliggende at understrege på det kraftigste, at Venstre ikke ønsker og på intet tidspunkt har tilladt, at der skal være lønninger til 30 kr. i timen,” skriver Ulla Tørnæs i et af sine utallige debatindlæg, hvor hun forsøger at lægge låg på kritikken. Der er ikke noget sagligt i afvisningerne, kun at Venstre ikke ønsker at indføre sultelønninger i Danmark.

Problemet er bare, at det vil være konsekvensen. Og ja, det er politisk bekvemmeligt for Socialdemokraterne, at Venstre har jokket i nælderne med det her forslag. Men det ændrer ikke på konsekvensen af Venstres forslag. Ulla Tørnæs’ gentagende afvisninger af virkeligheden svarer til, at man skubber en mand ud over Møns Klint, men nægter at han vil komme til skade i faldet. Det kan meget vel være, at Venstre ikke ønsker at skade danskerne med deres forslag. Men det er ikke desto det mindre konsekvensen.

 

Med jævne mellemrum vil klummen "En lige Venstre" bringe indlæg fra anonyme skribenter, der deler alt fra rap over fingrene til små søde stød og hårde slag i mellemgulvet ud, hvor det er behøvet, til borgerlige pampere, lallende liberalister, forstokkede værdikrigere og revolutionære venstrefløjsfantaster.

 


Kommentarer fra Facebook