Er LA virkelig til grin?

Venstre tillader Liberal Alliances få mandater at fylde alt for meget. Regeringens politik er faktisk forbløffende ideologisk, liberalistisk
Jeg møder mange, der mener Liberal Alliance har solgt partiets liberalistiske sjæl billigt for et par ministerbiler. At de trynes i Regeringen.

Men er det nu rigtigt?

I tirsdagens udgave af Ekstra Bladet forklarer partiets strateg Simon Emil Ammitzbøll, at partiet arbejder for et "opgør med den socialdemokratiske velfærdsstat".

Er vi nu helt sikre på, at de taber alle armlægninger i den Regering

Et regeringsparti definerer ligefrem sig selv som et opgør med Socialdemokratiet? Er vi nu helt sikre på, at de taber alle armlægninger i den Regering?

LA for lov til at fylde alt for meget
Mit svar er: Nej! Faktisk mener jeg, at Venstre tillader Liberal Alliances få mandater at fylde alt for meget. Regeringens politik er faktisk forbløffende ideologisk, liberalistisk.

Venstre tillader Liberal Alliances få mandater at fylde alt for meget

Flere af de fremlagte eller gennemførte forslag er endda udformet så de rammer et socialdemokratisk hjerte, hvor det gær allermest ondt.

- Som når den almene boligsektor med kirurgisk præcision rammes på pengepungen.

- Som når Arbejdstilsynet beskæres dramatisk hårdt.

- Som når flere AMU-centre styrer direkte mod en konkurs som følge af Regeringens økonomistyring.

- Som når indsatsen mod social dumping ikke alene beskæres men reelt afvikles.

- Som når tilskuddet til privatskoler skal øges for tredje efterår i træk alt imens kommunalbestyrelser må spare på folkeskolen.

- Som nedskæringer på flere hundrede millioner på DSBs kollektive trafik.

- Som når Liberal Alliances mærkesag om færre afgifter på store biler nu igen er omdrejningspunkt for en af sæsonens største skattelettelser.

- Som når undervisningsminister Merete Riisager kører Venstres skolepolitik rundt i manegen i sine angreb på folkeskolen.

Champagnepropperne springer i LAs gruppeværelse
Jeg forstår godt, hvis de igen lader champagnepropperne springe i Liberal Alliances gruppeværelse.

Til gengæld forstår jeg ikke at Venstre vil tillade sådan et lille parti fylde så meget

Til gengæld forstår jeg ikke at Venstre vil tillade sådan et lille parti fylde så meget med sine ideologiske dagsordener. Hvor er Venstres ambitioner om at samle bredt i befolkningen?

Mattias Tesfaye er medlem af folketinget for Socialdemokraterne.
‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, som sætter dagsorden i arbejderbevægelsen.
Indlægget er alene udtryk for forfatterens egne holdninger.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Integrationsordfører for Socialdemokratiet


Flere artikler om emnet

Annonce