Et år siden første nedlukning: Har undgået op imod 35.000 corona-dødsfald

Corona-nedlukningerne igennem det seneste år har ifølge forskere betydet, at vi i Danmark har afværget op imod 35.000 corona-relaterede dødsfald
Uden restriktioner havde corona-epidemien fået sundhedsvæsenet til at bryde sammen, vurderer Lone Simonsen, som er professor i epidemiologi ved Roskilde Universitet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Milliarder af kroner i tabt økonomisk vækst i 2020 og 2.381 corona-relaterede dødsfald.

Det er i grove træk omkostningerne efter et år med corona og de deraf følgende nedlukninger af samfundet.

Men ifølge beregninger fra en forskergruppe ved Roskilde Universitet ville prisen i menneskeliv have været markant højere, hvis man havde valgt at lade corona-epidemien fare uforstyrret gennem befolkningen, indtil man havde opnået såkaldt flokimmunitet.

Et konservativt estimat er 17.500 dødsfald på nuværende tidspunkt og 90.000 indlæggelser ifølge Lone Simonsen.

Men hvis man indregner smittevarianten B117’s (den britiske mutation) øgede smitsomhed og dødelighed, når forskergruppen frem til, at op mod 35.000 ville være døde og op mod 160.000 indlagt.

Ikke bare en influenza

Lone Simonsen kalder det “en alvorlig fejlslutning”, når kritikere sammenligner corona-pandemien med en slem influenza-sæson og hævder, at restriktionerne er skudt over målet.

Det har reddet mange tusinder af menneskeliv

“Man glemmer, at hele årsagen til, at der er sket så få dødsfald, netop er, at man meget hurtigt og meget effektivt har lavet nedlukninger. Det har reddet mange tusinder af menneskeliv,” siger Lone Simonsen til Jyllands-Posten.

Hun understreger samtidig, at der er usikkerhed forbundet med den slags beregninger, men at det står klart, at smitten uden restriktionerne havde været så voldsom, at sundhedsvæsenet var brudt sammen.

Minister: Høj pris, men intet alternativ 

Forskergruppens estimater kan dog ikke bruges til så meget, mener Jakob Kjellberg, som er professor i sundhedsøkonomi ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE), da det er usandsynligt, at Danmark ikke havde indført corona-restriktioner af en eller anden art.

Han mener, at man lærer mere ved at kigge på vores naboland Sverige, som har haft færre og mindre indgribende restriktioner - men altså også mange flere døde.

I Sverige, som har cirka 10 millioner indbyggere, er over 13.000 døde med corona.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) anerkender, at den samfundsøkonomiske pris for corona-nedlukningerne har været høj.

Men der var ikke et alternativ

“Men der var ikke et alternativ,” fastslår han over for Jyllands-Posten.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

En slem influenza. Siden 2010 har der i gennemsnit været en dødelighed relateret til influenza i Danmark på 613. Det værste år var 2017 med 1644 døde og 2012 havde 1399. I 2013 døde ingen relateret til influenza. Der er store variationer i antal døde af influenza og virologer forsøger selvfølgelig at studere fænomenerne og vacciner bliver udviklet med større eller mindre held.

For et år siden sagde statsminister Mette Frederiksen vedrørende covid 19 og nedlukningen den 11. marts:”...alles adfærd bliver helt afgørende...”.
Her et år senere udtaler statsministeren vedrørende hendes håb for den kommende sommer: “...og at der kommer festivaler igen, hvor vi står tæt...”

Spørgsmålet er om vi i det hele taget nogensinde igen skal åbne op for festivaler, hvor unge og gamle, fulde og halvsyge, hygiejniske og uhygiejniske, inficerede og sunde, osv skal have lov til at stå så tæt sammen og skråle af fuld hals, så virusser, betændelser, bakterier svæver sammen i en en fælles sygdomsrisiko, der langsomt men sikkert spreder alverdens virusser, som de selv samme deltagere har slæbt med sig hjem fra alverdens lande og nu lystigt videregiver til hjælpeløse familiemedlemmmer, som de besøger efter festivalernes nedlukning for sæsonen.

Vi nedlukkede alle minkfarme i Danmark, fordi smitten spredte sig hurtigt fra mink til mink. Minkene var i bure og blev serviceret af det samme personale. På en festival a la Roskildefestival er kontaktfladerne per person mangfoldigt flere end i en minkfarm. Mink skråler og synger ikke. Og kommer ikke fysisk i kontakt med flere end antallet i hver bur.

Under covid 19 og restriktionerne i det seneste år er gennemsnitslevealderen steget med 5 måneder i Danmark og faldet med 5 måneder i Sverige. Antallet af døde i Danmark i 2020 som følge af influenza var 119. Altså 500 færre end gennemsnittet.

Under covid 19 restriktionerne døde der kun 150 mennesker i trafikken. Det laveste antal side 1930.

Det interessante ved antal døde af influenza under coronaen, bør statsministeren undersøge nøjere og tage bestik af. Det er ikke en tilfældighed.

Mink kan vi undvære som beklædning i Danmark. Men som eksportvare kan det diskuteres.
Restauranter bliver svære at undvære på grund af vores fødselsdags og vielseskultur. Og sociale omgang. Og landets økonomi.
Danmarks største smittekilde festivaler og natklubber kunne vi af hensyn til 500 færre døde af influenzaer godt sætte under et kritisk statsligt eftersyn. Hvad er skatteindtægterne på festivaler og barer? Hvad er sundhedsudgifter ved de årlige influenzaer der spredes som lynets hast ved festivaler og barer?

Festivaler har desuden et kolossalt C02 aftryk. Det tør venstrefløjen vist ikke regne på. Desuden spredes en række andre dårligdomme fra festivaler. Kønssygdomme, alkoholisme, tinnitus, forkølelser, lungebetændelse, you name it. Desuden har festivaler verdens dårligste opdragelse til smidvæk kulturen. Kør forbi Roskildefestival dagen efter afslutningen. De røde har så travlt med koen og dens prutter. Tænk hvis en Marsmand skulle undersøge homosapiens efterladenskaber efter en festival. Jordens mest svinende art ville Marsmanden konkludere.

Der er noget at gå i gang med Mette Frederiksen. Hvad med antallet af ulykkelige børn efter en festival. Antallet af skilsmisser i Danmark stiger hvert år efter at 900.000 danskere har været til festival. Officielt ikke undersøgt. Men Mette er jo børnenes statsminister.

Karsten Lauritsen fra Venstre udtaler vedrørende coronaen: “Vi ved nu at meget af vores frygt var ubegrundet”.

Karsten og Mette er ledere i et fantastisk land. Når viden og oplysning kommer på bordet, reagerer danskerne derefter. Det skyldes vores skoletraditioner. Folkeskole. Ungdomsuddannelser. Højere uddannelser. Gratis og understøttet med SU.

“Alles adfærd bliver helt afgørende...”

“Vi ved nu at meget af vores frygt var ubegrundet...”

Hele Danmark inklusive Venstre frygtede smitten fra mink i minkfarme.
Virologer siger 15 ud af 19 at covidvirusserne er kommet for at blive.
Festivaler vil så længe virussen lever på feriedestinationerne værre 100 gange mere smittefarlige end en minkfarm.

Vaccinationspas og forsikring om at festivaldeltagere ikke har været i udlandet det sidste år, kan være en mulighed.
Men hvornår har Danmark tidligere været inddelt i a og b hold.

Luk festivaler i mindst tre år Mette. Så ved branchen ligesom minkerhvervet hvor de står. Der venter en stor omskoling.

Engang kunne man varme sig ved en minkpels eller en tæt festival.

De tider er for længst borte! Borte med pandemien.

Men om Mette Frederiksen tør meddele dette til alle hendes followers på Facebook er tvivlsomt.

Sandheden er ilde hørt. For minkavlere og festivaldeltagere og festival arrangører.

Vi redder ved at lukke festivaler hen ved 300-500 menneskeliv om året.

Hele den danske kultur står på spil.

Ligesom den muslimske kultur står på spil i Vollsmose, Ishøj, osv.

Virusser er ligeglade med kulturer, som f.eks. Den danske landbrugskultur med mink.

Blot skal alle danske politikere huske, at når det rammer mig og min kultur, ja, så skal man også være parat til at tage konsekvensen.

Altså ingen festival til Mette Frederiksen denne sommer, eller næste sommer eller næste sommer.
Influenzaer tager i gennemsnit 613 borgeres liv hvert år. Festivaler er formodentligt kombineret med vores rejselyst skyld i alene 300-400 influenzadødsfald hvert år.

Ved at blive hjemme fra de meget tætte festivals, kan unge mennesker og andre redde deres bedsteforældre 1-5 flere leveår.
Valget er Mettes og dit!

Om staten skal blande sig i det er op til Mette og Socialdemokratiet.
Facts ligger blot og venter på at blive rullet ud. Lige som alle facts vedrørende covid 19 og B 117.

Danskere kunne godt flyve mindre uden at SF, Enhedslisten og de radikales CO2 afgifter skulle rulles ud.
Det beviste coronaen.

Danskere kunne også overleve influenza i stor stil.
Det beviste coronaen.

Er man klar til at sætte sin kultur i spil, er overlevelse altid muligt.

“Vi ved nu at meget af vores frygt var ubegrundet”.

Festivaler er som modetøj. Stærkt forurenede. Og mest smidvæk. Det lærte vi under coronaen.
Tallene taler deres eget sprog. Og Mette Frederiksen elsker tal.
Spørgsmålet er om virologer elsker festivaler. Kulturer er svære at ændre.

Det ved de i Oslo, Stockholm, Ishøj og Vollsmose.
Spørgsmålet er om vi danskere vil ændre vores festivalkultur. - For ih, som vi glæder os....selv Mette.

Men festivaler har en sundhedspris. 300-500 menneskeliv om året i Danmark. Ganske vist er det mest folk over 65 der dør, som her under coronaen.

Og som en ung mand udtaler: “Vi ved nu at meget af vores frygt var ubegrundet”. 500 mennesker reddede livet fra at dø af influenza i 2020.

Tak til Mette og Karsten. Men hvad med 2021, 2022, 2023???

Bla.bla.bla.

Tak til frontpersonaler, politi, beredskab og alle de andre, som stod forrest for at vi andre kunne overleve. Tak til Mette F, Barbara Bertehelsen og regeringens ministre, som har været på 24/7. AJ skriver her en hel roman om, hvad han mener og tror, meget er jeg enig i. Men jeg synes de borgerlige partier har svigtet ind i mellem. For trods alt, har vor økonomi det godt nok, der er gæld, ja men ikke mere end det kan klares. Vi får både vækst og faldende arbejdsløshed allerede i år. Jeg tror der kommer en fornuftig genåbning d. 23.3, og vi igen kan komme til frisør fra 5.4, cafeer og restauranter også. Det der nok venter længst er nattelivet til 5 morgen og dem kan man godt undvære, at få sin nattesøvn i weekenderne, hvor jeg bor har været guld værd.

Otte gange værre end i Sverige!
Tilliden til myndighederne og regeringen er ikke eksisterende!

Jens Peter Nielsen, alias komiske Thomas FUP, hvordan du når frem til at Coronakrisen i Danmark er 8 gange større end i Sverige, forstår jeg ikke. Hvilken regnemetode har du anvendt??
Antal døde i Danmark er 2384 personer i Sverige er antal døde 13088, mere en 5 gange så mange som i Danmark. Sveriges befolkning udgør 10,2 millioner, Danmark 5,8 millioner, d.v.s. at der i Sverige er 3 døde for hver 1 død i Danmark. Hvem har du egentlig tillid til ud over til dig selv???

Hvor ofte drikker de danske unge? Andelen af unge mellem 15 og 25 år, der drikker alkohol på ugentlig basis, er steget fra 19,67% i 2014 til 25,43% i 2019. Man skønner, at omkring 30.000 unge i aldersgruppen 15-25 år (2018) har så stort et forbrug af alkohol, at de har brug for rådgivning eller behandling.

Efter aftenens partilederdebat blev politikerne spurgt om der blev musikfestivaler til sommer. 7 ud af 10 mente det. Selv Mette Frederiksen rakte begejstret hånden op. De unge må for Guds skyld ikke miste chancen for at Danmarks Europarekord i ungdomsdrikkeri kan bevares. Sundhedsmyndighederne i Danmark har ellers i årtier forsøgt at få den danske drukkultur ned. Festivaler er jo stedet hvor fuldskab og sexisme leves fuldt ud til senere udfoldelse i de politiske ungdomsorganisationer for til sidst at ende som ledere i Socialdemokratiet og hos de radikale. Mette Frederiksen har udtalt at hun kendte til sexismen i Socialdemokratiet helt fra hun var 16 år. Festivaler er arnestedet for druk, alkoholisme, sexisme, men også stedet hvor mennesker mødes og sød musik opstår.
Festivaler er dansk kultur når det er værst. Smittestedet for mange dårligdomme. Og især med en ulmende pandemi.
I Sverige har de Systembolaget og 13.000 døde under coronaen.
Hvert år er mindst 6,300 dødsfald i Danmark relateret til alkohol, baseret på tilgrundliggende og medvirkende dødsårsager. Det svarer til 20 dødsfald i døgnet. Under coronaen er 2.384 døde i relation med coronaen i alt. Politikerne glæder sig til festivaler. De unge glæder sig til festivaler.
Mette Frederiksen har under coronaen forsøgt at være et godt forbillede for danske unge.
Festivaler er er druk, lir og svir. Og lægger grunden for den usunde danske drukkultur, der stjæler mange flere menneskers liv end coronaen. Har man sagt C, må man også sige A og B.
Coronabekæmpelse, Alkoholismebekæmpelse og beruselsesbekæmpelse. Manglen på det sidste koste Frank borgmesterposten og Morten partilederposten.
Tre fluer med en hammer!
Ingen festivaler de næste tre år. Studer tallene og Danmark med sundhedsministeren og direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm kan lægge en ny strategi for reduktion af dødstallet med baggrund i den evige danske alkoholkultur. Festivaler lever af druk. Danskere dør af druk. Ti gange flere end af corona. Hvor er myndigheder og politikere? Nu havde I lige chancen. Få styr på jeres ungdomspolitikere. Få lagt en ny linje i #metoo-debatten. Det handler om gammel dansk kultur. Tilsat rigdom og velfærd. De unge har aldrig haft flere penge til at skabe grundlaget for tidlig død forårsaget af alkoholisme. Jacob Ellemann siger han er i politik af hensyn til egne børn og deres fremtid.

Forkælelse, festivaler, druk og alkoholisme. Prikken over i’et i dansk politik. Morten og Frank der kun har festival og dansk dekadence at se tilbage på. En dansk kultur der med coronaen og danske festivaler bør tage slut. At tage sig af de unge som alle partilederne i aftenens debat havde som det store focuspunkt, er at sige til de unge: Festivaler? Desværre! Det er slut. Nu er der en voksen til stede i alle partier. 6.300 døde af alkohol i Danmark om året. Det skal være slut! Det er ikke noget at tilbyde ungdommen.

Børnenes statsminister.
Coronaens statsminister.
Enligt socialstyrelsens dödsorsaksregister dog 1 936 personer av alkoholrelaterade orsaker år 2017. Av dessa var 1463 män och 473 kvinnor.
I Danmark døde 6.300.

I Sverige døde man af corona i 2020
I Danmark døde man af alkoholisme.
Alligevel glæder de danske politikere sig til festivalernes druk. Det skaber omsætning og skatteindtægter til at betale coronanedlukningen.
Men ungdommen betaler prisen om føje år med deres alkoholisme og evt. sexisme. Som Sofie Carsten sagde det så smukt: “Ja, han er klam, når han er fuld”
Hvilken fremtid er der for Danmarks ungdom, når alkoholen gør dem klamme og til sidst går de alt for tidligt i graven.
6.300 danskere dør hvert år af alkoholrelaterede sygdomme.

Det er Danmarks værste pandemi. Hvert år. I 2021, 2022, 2023, 2024, osv.
I Sverige døde 13.088 af corona i løbet af et år. Befolkningsmæssigt svarer det til antal døde af alkohol i Danmark pr. år.
Så når pandemien er overvundet i Norden, overlevet svenskerne.
Men i Danmark der dør unge som midaldrende som gamle i en lind strøm af alkohol. Danmarks egentlige pandemi!
Til sidst blev partiledernebspurgt om ferierejser til udlandet. 5 ud af 10 mente at de skulle på udlandsrejse. Ja, spritten er billig i udlandet og snart starter de unges sprutrejser til Tjekkiet og Bulgarien igen. Coronaen har virkelig været hårdt for de unge. Nu kan de virkelig få drukket ud igen. Og således hykler de danske partiledere videre.
6.300 døde om året af alkoholisme i lille Danmark.
Kristendemokraterne har en stor fremtid i dansk politik. Den er lige til højrebenet!

Ja og der bliver også sagt at pga nedlukning osv redet man 35.000 Danskers liv
og et liv uden alkohol bliver et meget kedeligt liv
og også et liv uden festivaler bliver kedeligt og grøn koncert osv

Lev livet mens du har det "SKÅL"

Og så lige et spørgsmål som giver svar på alt
Hvorfor er vi mennesker her på jorden ???

Annonce