Ex-ambassadør: ”Det er svært at svare, når hvert eneste ord er løgn”

Tidligere USA-ambassadør i Danmark hælder sin efterfølger ned af brættet.
To tidligere USA-ambassadører i Danmark har et meget forskelligt syn på danskernes cykelvaner.

Før weekenden vakte det opsigt, at ex-ambassadør Carla Sands - udpeget af Donald Trump - i et Twitter-opslag mente, at danskernes hang til at tage cyklen skyldes, at vi herhjemme simpelthen er for fattige til at køre i bil.

De danske cykelvaner - og påståede fattigdom - er ifølge Carla Sands et skrækeksempel på det samfund, som den nuværende amerikanske præsident Joe Biden ønsker sig.

danskernes hang til at tage cyklen skyldes, at vi herhjemme simpelthen er for fattige til at køre i bil.

Den udtalelse fik i løbet af weekenden hundredvis af twitterbrugere - herunder flere danske toppolitikere som tidligere minister Benny Engelbrecht, sundhedsminister Magnus Heunicke og Europa-parlamentsmedlem Marianne Vind - til at svare igen.

Svært at svare på løgn

Også Carla Sands forgænger på ambassadørposten, Rufus Gifford - udpeget af Barack Obama - reagerede lørdag, efter at han angiveligt var blevet opfordret til at kommentere sin forgængers udtalelser.

”Folk bliver ved med at bede mig svare min efterfølger i Danmark. Det er svært at svare på noget, når hvert eneste ord er løgn,” skrev Rufus Gifford i et tweet.

placeholder

 

I et senere tweet proklamerede Rufus Gifford også, at han savner cykelnationen Danmark:

placeholder

 

Livskvalitet

Den danske astronaut og nationalikon, Andreas Mogensen, gav også sit besyv med på Twitter, hvor han postede et billede af sin kone og tre børn, der kører på en amerikansk udgave af den danske Christiania-cykel.

Det giver os en høj livskvalitet

”Vi vælger at bo i (bydelen, red.) The Heights i Houston, fordi vi kan cykle til skole, butikker, barer, cafeer og restauranter. Det giver os en høj livskvalitet,” skrev Andreas Mogensen.

placeholder

  

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Ja men den der Trumpistiske
Retorik bruger vi ikke i Danmark, ja hele Norden.

Nu er det selvfølgelig ikke hans arbejde længere, men det havde måske set lidt bedre ud, hvis han ikke først skulle opfordres til det.

Gad vide hvilke politiske rapporter hun har sendt hjem til USA da hun var ambassadør?
Mon de har haft samme kvalitet?

Ja OVE - gad vide hvem det så er der har alle alle de biler på danske plader. Ja Trump må have spurgt hende om meget f.eks at når Danmark er så fattigt - Så kan de vel godt sælge Grønland. Carle Sands - må være en af de der Quinon er!!

Annonce