Fabriks-ejer indrømmer: Job-opslag var 13 måneder gamle

Gik på TV og klagede over mangel på arbejdskraft: Nu erkender direktør, at han søgte programmører for 13 måneder siden – undlod også at kontakte fagforening
Onsdag klagede adm. direktør Jens-Peter Lundgaard fra maskinfabrikken Jema Agro i Bjerringbro over mangel på arbejdskraft i TV-Avisen.

Konkret manglede han en programmør og en operatør til to såkaldte kantpresse-robotceller. Over for DR Nyheder har direktøren ladet forstå, at han forgæves har søgt medarbejdere via jobopslag, via vikarbureauer og netværk.

”Vi oplever, at når vi slår specifikke stillinger op, for eksempel automatikteknikere eller it-smede, så får vi ingen ansøgere. Om det er Danmark eller Europa, så kommer der ingen. Det er vores udfordring,” udtalte adm. direktør Jens-Peter Lundgaard til TV-Avisen.

placeholder

Men gået på klingen indrømmer direktør Jens-Peter Lundgaard over for Netavisen Pio, at job-opslagene er gået hen og blevet halvgamle:

”OK, det var i september 2017, vi annoncerede efter lige den type arbejdskraft.”

OK, det var i september 2017, vi annoncerede efter lige den type arbejdskraft

Men Lundgaard det er jo 13 måneder siden…

”Ja, men så kald det old news, men det er altså ikke fake news.”

Kontaktede ikke Dansk Metal

Mange af maskinfabrikkens medarbejdere er smede-uddannede eller uddannede maskinmestre. Alligevel har Jens-Peter Lundgaard ikke kontaktet den lokale Metal-afdeling, Dansk Metal Bjerringbro Silkeborg:

”Nej, det har jeg ikke her aktuelt. Jeg er løbende i kontakt med Metal, men jeg har ikke snakket med dem om programmører.”

Dansk Metal har den opfattelse, at du ikke udnytter de muligheder, der ligger lige foran dig?

”Det kan godt ske. Det er også derfor jeg nu er i dialog med 3F. Og jeg går bestemt også gerne i dialog med Dansk Metal.”

Hos Dansk Metal og 3F har man den opfattelse, at du måske snarere er ude på at trykke lønnen?

”Det er ikke rigtigt. Jeg er ikke bare ude efter billig arbejdskraft fra udlandet. Det er rigtigt, at jeg ikke har været i dialog med Dansk Metal. Men det jeg søger er højtkvalificeret arbejdskraft inden for robotteknologi, som jeg måske skal til udlandet for at finde.”

Hos Dansk Metal Bjerringbro Silkeborg mener man godt at kunne anvise dig et par gode folk, der ret hurtigt kan blive opkvalificeret til at passe programmør-jobbene…

”Eller også skulle jeg tale med IDA – Ingeniør-foreningen, dem har jeg heller ikke talt med. Det burde jeg måske gøre.”

Metal-formand undrer sig

Formanden for Dansk Metal Bjerringbro-Silkeborg, Svend Skov Jensen, undrer sig over den lokale arbejdsgivers ageren:

”Jeg er ret sikker på, at vi kan finde et par gode folk til Jens-Peter Lundgaard og Jema Agro. Vi kan rimelig hurtigt opkvalificere nogen folk til at passe den der robot-kantpressecelle,” siger den lokale Metal-formand til Netavisen Pio.

Jeg er ret sikker på, at vi kan finde et par gode folk til Jens-Peter Lundgaard og Jema Agro

”Desværre har direktøren ikke henvendt sig til os. Vi kan ikke se, at han har annonceret efter folk. Der er lavsæson lige nu på Jema Agro. Så det er rette tid at efteruddanne og opkvalificere de folk, der allerede er ansat. Men faktisk har fabrikken lige fyret to mand. Så vi synes, det er lidt underligt, at Lundgaard klager sig sådan på TV over mangel på arbejdskraft – uden at have gjort forarbejdet. Det lyder, som om han synger den samme sang, som mange andre arbejdsgivere. Og den sang går dybest set ud på at skaffe sig billig arbejdskraft fra udlandet,” mener Svend Skov Jensen.

Hårdt klippet

Direktør Jens-Peter Lundgaard ærgrer sig over, at TV-indslaget ikke gav plads til nuancer:

”Vi har altså konkrete problemer med mangel på arbejdskraft. Det står jeg fuldt ud ved. Men en del af løsningen er at opkvalificere dansk arbejdskraft. Jeg vil gerne uddanne og efteruddanne. Det sagde jeg også til TV-Avisen, men det kom bare ikke med i indslaget. Det blev klippet fra. Jeg står ved, hvad jeg siger på TV, men havde gerne set at flere nuancer var kommet med. Jeg talte med TV-Avisen i over en time. Indslaget varede bare et par minutter.”

Jema Agro A/S har overenskomst med Dansk Metal.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce