Fælles front mod bots og minister skodder forslag om afgifter på cigaretter

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Så er det blevet torsdag. Velkommen til nyhedsoverblikket aktuelt.

 

Pia Kjærsgaard opfordrer til fælles front mod bots

Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) opfordrer nu partierne til at danne fælles front mod udenlandsk indblanding i den kommende valgkamp. Det skriver Altinget.dk.

Det sker efter advarsler fra efterretningstjenester og konkret mistanke om, at bots – automatiserede profiler på sociale medier - har pustet til debat om migrationspagt.

”Jeg har skrevet til gruppeformændene på Christiansborg med henblik på at indgå en gentleman-aftale, hvor vi informerer hinanden, hvis nogen udsættes for læk og hacking. Målet er at danne et fælles værn mod de kræfter, der eksempelvis bruger fortrolige og følsomme personoplysninger i politisk øjemed,” skriver Pia Kjærsgaard.

Læs mere her.

 

S freder Boligjobordning

Boligjobordningen skal ikke afskaffes, selv om Mette Frederiksen bliver statsminister, lyder det nu fra partiet.

”Det er jo ikke nogen hemmelighed, at boligjobordningen ikke er en blomst, der har groet i vores have. Men vi anerkender også, at den er populær. Det er vigtigt for mig at sende det signal, at den her ordning ikke bliver afskaffet, hvis der kommer en socialdemokratisk regering efter næste valg. Ordningen skal fortsætte i en eller anden form,” siger finansordfører Benny Engelbrecht til DR.

Hvis Socialdemokratiet overtager regeringsmagten, vil partiet gerne 'målrette' ordningen mere.

Venstres politiske ordfører Britt Bager kalder på Twitter udmeldingen fra S for ”fantastisk”.

Læs hele historien her.

 

"Nu er det ikke mig, der er skatteminister"

Antallet af rygere stiger for første gang i tyve år. Alligevel afviser regeringen fortsat at sætte afgifterne på tobak op, selvom det ifølge Sundhedsministeriet vil have en markant effekt på forbruget. Det skriver Politiken.

"Jeg er af den opfattelse, at hele regeringen er meget bevidst om, at det at sætte afgifterne op er et greb, der virker, men regeringen har også en klar skattepolitik om ikke at hæve skatter og afgifter. Men nu er det ikke mig, der er skatteminister, det er skatteministeren, som er skatteminister. Sådan er det jo,” siger hun til avisen.

Den udmelding undrer socialdemokraten Astrid Krag:

Læs hele historien her.
 

Arbejderbevægelsen er verdensarv!

Socialdemokraterne i København arbejder på at skaffe afgørende støtte til, at Arbejdermuseet og dets bygninger kan komme på FNs liste over umistelig verdensarv, sammen med blandt andre pyramiderne i Egypten og Akropolis i Grækenland. Det skriver Berlingske.

Arbejdermuseet, som ifølge Socialdemokraterne i København er så enestående, at den som det første sted i kommunen bør komme på verdensarvslisten.

Bygningen udmærker sig ifølge partiet ved, at »den på enestående vis er vidnesbyrd om organiseringen af arbejderne i forbindelse med industrisamfundets opståen og dermed dannelsen af den danske arbejderbevægelse«.

Læs hele historien her.
 

De største politiske bevægelser i 2018

I denne udgave af Pio Podcast kigger vi tilbage på 2018, og de politiske bevægelser vi har set i løbet af året.

Vi runder blandt andet De Gule Veste i Frankrig, anti-eu- og leave- bevægelserne i Storbritannien, OK18 og kritikken af Finansministeriet og den finansielle sektor.

Med i studiet har vi Peter Hummelgaard (Socialdemokratisk medlem af Folketinget, medlem af Europaudvalget), Pelle Dragsted (Folketingsmedlem for Enhedslisten og demokratiordfører) og Lone Loklindt (Tidligere folketingsmedlem for Radikale Venstre og medlem af Frederiksberg Byråd).

Værten er, som altid, Netavisen Pios chefredaktør, Jens Jonatan Steen.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook