Fælles front om ny veteranpolitik i Aarhus

Vi har at gøre med en gruppe mennesker, som vi har sendt i krig, og som vi skylder en ordentlig hjælp. Det gør vi i Aarhus ved at samle alle partier.
For den almindelige dansker kan det politiske landskab ofte forekomme som en uendelig skyttegravskrig. Aldrig er politikerne enige, aldrig er der fælles fodslag. Fronterne er typisk trukket tydeligere op på den nationale slagmark godt hjulpet på vej af medierne, men i Aarhus Byråd kan det også være svært at finde enigheden mellem blokkene, når det kommer til ’større’ forslag eller politikker. Indtil for nylig vel at mærke.

Selvom jeg normalt ikke har kvaler ved at kritisere den borgerlige i opposition i Aarhus, vil jeg i dag bruge min beskedne spalteplads på at slå et slag for fælles politiske forslag fremfor at rette det kritiske sigtekorn mod højre.

Onsdag den 2. Maj valgte samtlige af byrådets partier (fra Ø til DF) at stemme for en veteranpolitik i Aarhus.
Fra tanke til virkelighed

I den relativt nyvalgte socialdemokratiske gruppe, havde vi en ambition om at få udarbejdet en koordineret og tværgående indsats for de veteraner, som bor i vores by. Lad mig kridte banen op: Der bor cirka 1400 veteraner i Aarhus og cirka 10 procent af dem har PTSD. De hårdest ramte er skovveteranerne, som bor isoleret i skovene, eller som er blevet hjemløse. Vi har altså at gøre med en gruppe mennesker, som vi har valgt at sende i krig, og derfor skylder vi dem også en ordentlig hjælp, når de vender hjem.

Der bor cirka 1400 veteraner i Aarhus og cirka 10 procent af dem har PTSD.

Da forslaget i høj grad adresserer en væsentlig problematik og samtidig taler til folks hjerte – var vi ganske overbeviste om, at byrådets partier ville hilse forslaget velkomment.

Vi stod altså med muligheden for at høste politiske points ved at fremsende forslaget som ene afsender – eller så kunne vi forsøge at samle ikke bare den røde blok, men samtlige af byens partier til et vigtigt politisk forslag. Vi valgte sidstnævnte. Hvorfor?
Et samlet byråd stemmer ja

Selvom politik også handler om at positionerne sig rigtigt i skyttegravene, så er det også vigtigt, at borgerne i byen har en fornemmelse af, at politik er mere og andet end mundhuggeri.

En af mine byrådskollegaer fra Venstre er tidligere feltpræst og har haft krigen tættere ind på liv end de fleste

Lad mig give et eksempel: En af mine byrådskollegaer fra Venstre er tidligere feltpræst og har haft krigen tættere ind på liv end de fleste. Han kender desuden mange veteraner personligt. For Socialdemokratiet var det også afgørende, at Venstres byrådsmedlem fik sin stemme hørt. Det handlede blandt andet om respekten for hans viden, ekspertise og udsendelser. Udover at vi mente, det var det rigtige at gøre, så kan man også håbe på, at Venstre vil gengælde høfligheden en dag. Indtil da har vi dog samlet byrådets partier om en vigtig dagsorden til fordel for vores tidligere udsendte.

Budskabet i indlægget er klart: Det kan godt give mening, at yde en indsats for at samle de politiske partier til fælles forslag. Det viser befolkningen, at vi godt kan lave løsninger på tværs af blokkene, det viser at vi kan samarbejde til gavn for byen.

 

Anders Winnerskjold er kommunalbestyrelsesmedlem i Aarhus

‘Dagens Pioklumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, som sætter dagsorden i arbejderbevægelsen.

Indlægget er alene udtryk for skribentens egen holdning.

 

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Flere artikler om emnet

Annonce