Fængselsbetjente slår alarm

”Vi mangler så meget fængselspersonale, at vi for længst er forbi point of no return,” lyder det fra Fængselsforbundet
Afdelinger uden personale, og indsatte som overlades til sig selv. Eller alkohol og narko som bliver kastet hen over hegnet til fangerne, fordi der er for få fængselsbetjente.

Det er ikke bare situationen i Horserød Fængsel, nord for København, men i fængslerne i resten resten af Danmark.

Sådan lyder det fra formanden for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, efter at det er kommet frem, at der er personalemangel i det nordsjællandske fængsel.

Forbi point of no return

”Det er et åbenlyst problem i hele den kongelige danske kriminalforsorg,” siger Bo Yde Sørensen til Netavisen Pio. ”Vi mangler så meget fængselspersonale, at vi for længst er forbi point of no return.”

I løbet af det seneste årti er antallet af fængselsbetjente i Horserød Fængsel, som har plads til 251 indsatte og er under udvidelse, således faldet fra 95 og til 62.

Rettidig omhu

Ifølge Bo Yde Sørensen skyldes problemet, at Kriminalforsorgen – med hans ord – ikke har udvist rettidig omhu.

”Man skal jo ikke kun se på, hvordan man dækker vagtplanen i dag men også i morgen,” siger Fængselsforbundets formand.

”Og der har der manglet rettidig omhu, for allerede fra 2012 og 13 burde Kriminalforsorgen have indset, at man burde begynde at korrigere kursen en smule for at sikre, at vi også i 2021 har det nødvendige mandskab. Vi ved jo, at der hver år stopper 150 til 200 fængselsbetjente, så det kræver et vist optag af nye betjente.”

Den dårlige nyhed

Ifølge Fængselsforbundet faldt antallet af fængselsbetjente fra 2300 i 2017 og til 2100 i 2019, ligesom frafaldet fra uddannelsen til fængselsbetjent er steget markant.

Hvilket kommer samtidig med, at antallet af indsatte i samme periode er steget fra 3700 til nu næsten 4100. I 2020 lå belægningen på de 4128 aktive fængsels- og arrestpladser således på 100 procent i gennemsnit.

Den dårlige nyhed er, at det i år bliver endnu sværere at finde plads til de indsatte. Kriminalforsorgen forventer, at udnyttelsen i 2021 vil ligge på 103,2 procent.

”Vi skulle helt frem til 2017, før Kriminalforsorgen anerkendte, at der var et problem – uden at der faktisk begyndte at blive gjort noget ved dette,” siger Bo Yde Sørensen. ”Derfor er vi i dag nået dertil, at vi faktisk ikke længere kan overholde den gængse lovgivning omkring driften af Kriminalforsorgen.”

Arbejder på sagen

Ledelsen i Horserød Fængsel erkender, at personalemanglen er et stort problem.

”Det er klart, at når man mangler personale og har gjort det i et længere stykke tid, som vi har i Nordsjælland, så kan man godt mærke det,” institutionschef Lene Møller-Nielsen til TV2/Lorry.

Lene Møller-Nielsen fastholder, at forholdene i det åbne fængsel er forsvarlige.

Vores personale er slidte og trætte

”Det mener jeg, at de er. Det er klart, at vores personale er slidte og trætte, fordi de har haft rigtig meget overarbejde i rigtig lang tid, og det forsøger vi at løse på alle mulige måder. Men jo, jeg mener, at forholdene i Horserød Fængsel er forsvarlige.” 

Kriminalforsorgen arbejder på at fastholde de nuværende fængselsbetjente samt rekruttere nye. Det gælder både for Horserød Fængsel og andre fængsler, hvor personalemanglen også er stor. Men det er uvist, hvornår situationen bliver bedre.

Et stort politisk flertal - regeringen, dens støttepartier og Venstre - har meldt ud, at man vil komme Kriminalforsorgen og fængselsbetjentene til undsætning, når man i år skal forhandle en ny flerårsaftale for fængselsvæsenet.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Lars Løkke er dømt ude. Inger Støjberg er dømt ude. DF er dømt ude. Politiet er dømt ude. Alt imens styrer de muslimske fanger og coronaen. Samfundssind var årets ord 2020. Rama-Skriget venter fra mink, minkavlere og danskere. Når katten er ude leger musene! Sygdom er hver mands herre. At være herre i eget hus. Land følg eller land fly. I århundreder har vi bygget vores ordforråd op. Glemmer du danskheden, glemmer du hvorfor vi var i stand til at overleve på disse breddegrader. Jul blev fejret for at spise de sidste frugter før de rådnede op og fejre lyset som vi savnede og glædede os til. Ramadan fejres i ørkenområder for at minde om manglen på mad og vand og at man skal stå sammen. Enhver tradition fortæller om overlevelse. Bygget ind i sproget! Samfundssind blev ordet der gjorde at vi overlevede krisen i 30erne. Indkorporeret i danskerne i generationer. Lov er lov og lov skal holdes! Men nu er de danske fængsler overfyldte af ørkenfolk der ikke ved, hvordan man forsørger sig selv højt mod nord i kulde og mørke. Fordi for mange ikke kender loven og naturen og klimaet. Ikke vil overholde loven, Ikke vil integreres! Land følg eller land fly! Ingen taler om dette problem! Naivisterne i det radikale Venstre ser salvesfulde ud og taler højt og inderligt til pressen om “Lov er lov og lov skal holdes”. Men den de tænker på er Inger Støjberg! Ikke situationen i de danske fængsler. Vi nydanskere er blevet lallende, ligeglade, selfiemobilister, der dræbes af vores egne indefra, alt imens coronaen tager resten udefra. GlobaliseringenS Sodoma og godavmand økseskaft. Velkommen til virkeligheden! Den som Inger Støjberg beskæftigede sig med i fire år. Og Søren Pind løb skrigende bort fra! Nu sidder alle folketingsmedlemmer og kigger på en mobiltelefon, alt imens tilsvarende kastes ind over fængselsmurene. Folketingsmedlemmer er alt for selvoptagede til at tage sig af virkeligheden. Alt imens leger musen under bordet og på bordet. Og folketingsmedlemmerne leger kispus med hinanden. Befolkningen ser måbende til?? Fængselspersonalet betaler prisen. Sygeplejersker betaler prisen. Alle betaler prisen! Globaliseringen har åbnet alle grænser. Alles kamp mod alle begynder, indtil en ny verdensorden giver nye fælles modeord, der måske kan genskabe verdensfreden i et par årtier. Indtil den næste pandemi ankommer. Måske en fælles fjende denne gang. Og med langt færre bag lås og slå!

Vil vi have kriminelle til at styre fængslerne / landet ?
Nej
Vil vi have kriminelle flygtninge og indvandrere ?
Nej
Vil vi have kriminelle til at angre deres gerninger ?
Ja

Se nu at få ansat det fornødne personale, og giv dem de midler der skal til, for at sikre ro og orden i fængslerne.

Annonce