Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

Fagbevægelsen skal stoppe med at være curlingforældre

Fagforeningerne bløder medlemmer. Det viser en opgørelse fra Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier på KU. 

Fra 2000-2018 er organisationsgraden faldet fra 70 procent til 53 procent for de traditionelle fagforeninger.

Men hvordan skal nedturen vendes? 

Først og fremmest skal fagbevægelsen stoppe med at være curlingforældre og skrue ned for reklamebudget, mener Esben Noël Hjort, der er den ene af gæsterne i denne udgave af EN MAND SER RØDT. 

Med bogen “Fælleskab og Forandring” sætter han fokus på, hvordan fagforeningerne kan vende den negative medlemsudvikling. Budskabet er simpelt: Vi skal finde tilbage til de kollektive fællesskaber.

Det samme mener vores anden gæst, Ane Stær Nissen, der er medforfatter til bogen ”Byggesten til fremtidens fagforening”. Hun mener, at fremtiden for fagforeningerne ligger i politiske drømme, organisering gennem relationer og bedre deltagelsesmuligheder.

Men er løsningen bare at komme tilbage til fælleskabstanken, og er det “bare lige’”at gøre?

Kan årtiers tendens til centralisering og afpolitisering vendes, og kan man forvente, at de valgte og de ansatte frivilligt vil give magten fra sig?

I studiet er: 

Ane Stær Nissen, faglig Chef i DeltagerDanmark  
Esben Noël Hjort, koordinator for Uddannelse - Relationer - Organisering i HK Privat
Vært; Niels Jespersen, chefredaktør hos Netavisen Pio

“EN MAND SER RØDT” er Netavisen Pios aktualitets magasin, der handler om aktuelle emner med gæster, der vækker stærke følelser. Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen, er vært, når der bliver gået til stålet i en bramfri og kontant tone.