Fagforbund vender mere end 25 års medlemsflugt til fremgang

En målrettet, moderne indsats har fået medlemmerne tilbage, lyder det fra Metal-formand
Det er i 2020 lykkedes fagforbundet Dansk Metal at vende mere end 25 års medlemsflugt til et lille plus - trods coronakrise og fyringsrunder.

Det skyldes formentlig, at Dansk Metal fokuserer på at give medlemmerne “noget for pengene”, fortæller Claus Jensen, der er formand for Dansk Metal.

Det skriver A4 Arbejdsliv.

I 2020 er antallet af Dansk Metal-medlemmer steget med 0,3 procent. Det betyder, at fagforbundet har fået et par hundrede medlemmer mere. Det betyder, at det gamle danske Smede- og Maskinarbejderforbund i dag har cirka 105.000 medlemmer.

Medlemmerne i stigende grad vender tilbage til os, eller vælger os til i stedet for at være uorganiserede

“Det er rigtigt fint. Men det vigtigste er, at det er udslag for en tendens, som vi har kunnet se over de seneste par år, hvor medlemmerne i stigende grad vender tilbage til os, eller vælger os til i stedet for at være uorganiserede,” siger Claus Jensen til A4 Arbejdsliv.

Ifølge formanden bygger succesen på klassisk fagforeningsarbejde: Masser af arbejdspladsbesøg og tæt kontakt med medlemmerne. Arbejdet er blot sat mere i system end i gamle dage:

Vi fastsætter nogle meget konkrete mål på vores kongresser, og dem arbejder vi efter

“Vi fastsætter nogle meget konkrete mål på vores kongresser, og dem arbejder vi efter. På den måde minder det nok mere om en moderne virksomhed end en traditionel fagforening. Men faktum er bare, at hvis du ikke måler i en fagforening, så sker der ingenting. Så bliver det bare sniksnak,” siger Metal-formanden, der netop er blevet genvalgt til sin tredje periode som formand for Dansk Metal.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce