Fagforeningerne skal prioritere unge og ikke kun fritidsjobbere
Fagforeningerne skal prioritere unge og ikke kun fritidsjobbere
Der er en generel tendens til at anse de unge som fritidsjobbere og ikke anerkende, at ungdommen altså går ud over det begreb

Unge medlemmer er i dag en sjælden ressource iblandt fagforeningernes medlemmer. For hvad er en fagforening egentlig og hvad gør de for at inkludere mig?
Som en ung kvinde, der er aktiv i min egen fagforening, er det bekymrende, at der stadig er tidspunkter, hvor jeg er i tvivl.
Men det er stadig sådan, at jeg gang på gang kan føle mig overset i overenskomsten.
Der er nemlig en generel tendens til at anse de unge som fritidsjobbere og ikke anerkende at ungdommen altså går ud over det begreb.
Det er en kæmpe fejl og taler ikke lige frem for fagforeningen.
Der er mange unge på arbejdsmarkedet i dag, som er elever eller som er færdiguddannede og drømmer om en god tilværelse med bil, hus og ikke mindst børn.
Men det er og forbliver dog en drøm for de fleste, for som det ser ud lige nu, er der kun råd til en af tingene, når man er i 20’erne.
Læs også:De 43.000 unge er vidt forskellige – men vi skal stadig hjælpe dem alle sammen
Vi er en generation, der klarer sig selv imens fagforeningen bøjer sig for at skabe bedre og bedre forhold for de fritidsjobbere, der kun er omfattet af overenskomsten i et par år.
Imens de kunne gøre en kæmpe forskel for at sikre en god start for unge familier.
Drømmen må vente
Nej, drømmen om børn må vente med at blive en realitet for selvom fødselsraten er dalende og velfærdssamfundet truet, så kan fagforeningerne ikke formå at forhandle en overenskomst hjem, der har øje på vores generation som baner os en vej op ad karrierestien for at nå til en position, hvor vi endeligt kan tjene nok til at lave andet end at arbejde.
Det skal også være nemmere for de unge, som har valgt at få børn at passe på dem og sikre dem en sikker og tryg opvækst.
Vi ser et kæmpe antal af de såkaldte panodil-børn som bliver sendt i daginstitution, selvom de er syge, for forældrene har opbrugt deres barns sygedage og bedsteforældrene arbejder stadig.
Historisk set ender det med at være kvinderne, der tager et skridt tilbage for at få familiedrømmen til at gå i opfyldelse
Vi ser også at kvinder i højere og højere grad er karriere-orienterede i dag, men vores arbejdsmarked kræver ofte at forældre går på deltid, hvis hverdagen skal hænge sammen.
Historisk set ender det med at være kvinderne, der tager et skridt tilbage for at få familiedrømmen til at gå i opfyldelse.
Læs også:Efterskolerne er en lukket fest for de riges børn
Hvis det er nødvendigt at få flere børn, og det mener nogle politikere jo, så bliver vi nødt til at skabe et samfund, der omfavner børnefamilier.
Et arbejdsmarked hvor der er plads til at gå i tide til at børnene skal hentes fra skole, daginstitutioner der er til at betale, så det i det hele taget er muligt at tage på arbejde, og et boligmarked det er realistisk at komme ind på før man er 35 år.
Plads til børnefamilier
Lad os i stedet for kun at tænke på unge som fritidsjobbere, tænke på unge som familiedrømmende mennesker, der lever i et samfund, hvor oddsene er imod dem, men fagforeningen er med dem.
Lad os kæmpe for pension under barsel, så man som forældre ikke kommer langt bagud, imens man går derhjemme, og så lad os da lave mere fleksible arbejdstider og ubegrænset barns sygedage for småbørnsfamilie, så de kan yde den omsorg deres børn har brug for.
Dem, som plejer at forme Danmark, og har gjort det i 100 år, er fagbevægelsen. Lad os gøre det igen!
Lad os indrette Danmark, så der er plads til børnefamilier, og måske ville vi så få flere af dem.
Kommentarer
13 årige ved kassen. Og 14…
13 årige ved kassen. Og 14 årige, som arbejder til langt ud på natten. 74 år som pensionsalder.
Nu skal der tjenes penge til at betale de mange vilde milliarder kr. til forsvaret. For ellers bliver vi besat af Rusland inden 5 år.
Fik jeg mon det hele med?
Tilføj kommentar