Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

Faglige Stemmer #27: Sygeplejersker varsler konflikt og Løkke-parti

Den 25. marts stod det klart, at et flertal af Dansk Sygeplejeråds (DSR) medlemmer ved en urafstemning har valgt at stemme nej til den overenskomst, som tidligere på året blev forhandlet på plads. Med nej’et valgte et flertal af medlemmerne at trodse både deres formand og en enig hovedbestyrelse, som anbefalede et ja. Som følge af medlemmernes forkastelse af aftalen, har DSR indgivet strejkevarsel fra og med natten til den 21. maj. Det altoverskyggende tema i forbindelse med såvel den forkastede overenskomstaftale som den forestående konflikt er spørgsmålet om lønniveauet for sygeplejersker. Dog peges der også på corona-situationen som noget, der har demonstreret, hvor essentiel og vigtig en faggruppe, der her er tale om.

Du kan i dette afsnit få panelet analyse af konflikten, og hvad den potentielt kan føre til. 

Vi skal også se nærmere på den politiske verden og særligt blå blok. Efter et hårdt brud med Venstre har Lars Løkke Rasmussen (ikke overraskende) bekræftet at han nu vil stifte sit eget parti. Selvom den tidligere statsministers nye parti endnu ikke er navngivet, har han allerede opnået opbakning blandt vælgerne. En meningsmåling foretaget af Voxmeter for Jyllands-Posten viser, at hver tiende vælger ville stemmer på den tidligere venstreformands nye parti. 

Kan lykkes nye parti være med til at rykke på magtbalancen i blåblok, og kan det blive en konkret trussel for regeringen, der ind til videre har haft en stærk greb om deres vælgere? Det taler vi om i den anden del af Faglige Stemmer. 

I studiet: 

  • Dennis Kristensen (tidl. formand i FOA)
  • Mette Skovhus Larsen (pædagog)
  • Nicolai Bentsen (scenetekniker og TR på Det Kongelige Teater)
  • Vært: Niels Jespersen (chefredaktør Pio og tidl. TR. SID og HKKF)