Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

Faglige Stemmer #32: “Stem på virkeligheden” og asbest-sag

Stem på en fra virkeligheden - én som både arbejder med hovedet og hænderne, og som er klog på byggeri, transport, produktion, service og omsorg. Sådan præsenterer 3F den kampagne, som de har lanceret her op til kommunalvalget. Kampagnen består i en database over kandidater ved det forestående kommunal- og regionsrådsvalg - en database, der vel at mærke kun indeholder kandidater, som er fagligt uddannede eller er beskæftiget med praktisk eller manuelt arbejde manuelt arbejde - eller som 3F selv præsenterer det: Os, der arbejder ude i virkeligheden.


Hvor stor er behovet for, at vi får sat fokus på faglige stemmer i byrådene rundt om i landet og hvilken forskel kan det gøre, hvis vi for flere faglige i kommunalpolitik? Det taler vi om i den første halvdel af denne udgave af Faglige stemmer. 


Derudover skal vi vende arbejdsmiljø. Tidligere på året blev en byggeleder hos et snedkerfirma i Greve fyret med øjeblikkelig virkning, efter at han blev afsløret i at have forfalsket svaret på prøve, der påviste asbest, så prøven så ud til at være negativ. 
Dette er blot det seneste eksempel på sager, hvor der ikke alene ses stort på arbejdernes sikkerhed, men hvor det tilmed er svært at få øje på konsekvenser for de ansvarlige.


Vi ser nærmere på, om der er tale om en generel mangel på konsekvens for arbejdsgivere, som forbryder sig mod arbejdsmiljøloven og hvad der potentielt kan løse dette problem.

Faglige Stemmer består denne gang af; tømrer og bestyrelsesmedlem hos NCC Danny Sjøborg og smedelærling Maria Højgaard Andersen. 

Vært er; chefredaktør for Netavisen Pio Niels Jespersen