Fakta-tjek efter duel: Færre børn under Thorning forklarer fald i pædagoger

Antallet af pædagoger faldt med 2000 under Thorning, lød Løkkes angreb søndag. Men antallet af varme hænder pr. barn faldt ikke
Søndag aften mødtes de to statsministerkandidater, Lars Løkke (V) og Mette Frederiksen, i en direkte TV-duel for tredje og allersidste gang, inden vælgerne afgør det hele onsdag.  

Et af hovedemnerne var spørgsmålet om forholdene i landets vuggestuer og børnehaver. Godt hjulpet på vej af TV-dokumentarer om forholdene i landet institutioner og forældredemotrationer landet over, er debatten om minimumsnormeringer blevet et af valgkampens varmeste emner.

Mette Frederiksen var beskæftigelsesminister i en regering, der tog afsked med godt 2000 pædagoger

I kølvandet på duellen har TV 2 fakta-tjekket nogle af de tal og udsagn, som gav anledning til uenighed mellem de to partiledere.  

Løkke hævdede blandt andet, at der blev skåret ned på antallet af pædagoger under Helle Thorning-regeringen:

“Mette Frederiksen var beskæftigelsesminister i en regering, der tog afsked med godt 2000 pædagoger,” lød påstanden.

Der var altså ikke umiddelbart færre hænder til at tage sig af børnene, konkluderer TV 2’s faktatjek

Ikke færre pædagog-timer per barn

Ifølge TV2’s fakta-tjek er det korrekt, at antallet af pædagoger faldt under Helle Thorning-Schmidts regeringstid. Men samtidig faldt antallet af ugentlige personaletimer pr. barn i børnehaver og vuggestuer stort set ikke under Thorning-regeringen.

Der var altså ikke umiddelbart færre hænder til at tage sig af børnene, konkluderer TV 2’s faktatjek på den baggrund.

Antallet af pædagoger faldt - ganske som Lars Løkke sagde under duellen - med cirka 2000. Det viser statistik fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, ifølge TV 2.

BUPL bekræfter over for Netavisen Pio, at der var et faldende antal børn i perioden

Når antallet af pædagoger kunne falde med lidt over 2000, uden at de varme hænder blev færre, så skyldes det især, at antallet børn i alderen 0-5 år faldt med over 28.000 under Thornings regeringsperiode 2011-2015.  

BUPL bekræfter over for Netavisen Pio, at der var et faldende antal børn i perioden. BUPL tilføjer dog, at der under Thorning-regeringen blev ansat flere pædagogiske assistenter, som har en kortere uddannelse end de fuldt uddannede pædagoger.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Færre børn i institutioner giver færre penge ,tilskud, og derfor færre pædagoger. Løkke går altid tilbage og har ikke altid fakta med.

Annonce