Faxe: To vil være folketingskandidat

To socialdemokrater, begge med kommunalpolitisk baggrund, stiller op som folketingskandidater i Faxekredsen.
Der bliver kampvalg om at blive socialdemokratisk folketingskandidat i Faxekredsen i Sjællands Storkreds. Kredsen er blevet ledig efter at den hidtidige kandidat Jeannie Thorving Hansen, der har trukket sig. Det skriver sn.dk.

De to kandidater
De ene af de to kandidater er John Wennerwald Klausen, der kommer fra Solrød, er 43 år og gift samt far til to børn. Han er tidligere byrådsmedlem fra 2009-13 og har været formand for den lokale partiforening i Solrød. Ved det seneste kommunalvalg fik han 60 personlige stemmer. Han arbejder til dagligt som økonom i Region Sjælland.

Den anden er Simon Hansen, der bor i Nykøbing Falster, hvor han sidder i byrådet i Guldborgsund Kommune, hvor han blandt andet er medlem af kommunens børneudvalg. Han er 30 år, og hans kæreste venter det første barn. Han er vokset op som jernbanearbejder og er i dag sektionschef i ATP. Ved det seneste kommunalvalg fik han 386 stemmer.

Generalforsamling 19. april
Hvem af de to, der bliver den nye folketingskandidat, afgøres på kredsgeneralforsamlingen tirsdag 19. april.

Hvis ikke den ene kandidat får mindst to tredjedele af stemmerne, bliver der urafstemning blandt alle medlemmer.

Avisen sn.dk skriver at de begge tror på, at de med en massiv tilstedeværelse i Faxekredsen kan få folketingsmandat inden for rækkevidde, hvis Socialdemokraterne får et godt valg. Det skal i så fald være et ret godt valg, for Faxekredsen gav sidste gang lige knap 9.300 stemmer til Socialdemokraterne, hvilket gjorde den til den næstdårligste af de 12 kredse i storkredsen.

Af de 9.300 stemmer fik Jeannie Thorving Hansen 440 personlige stemmer, mens Faxe-vælgerne sendte store mængder stemmer til Pernille Rosenkrantz-Theil, Magnus Heunicke, Astrid Krag og Henrik Sass Larsen.

Det skal måske nævnes at Jeannie Thorving Hansen fungerede som skyggekandidat for Rosenkrantz-Theil, der siden er skiftet til Østerbrokredsen. Vordingborgkredsen er lige nu også i en proces med at finde en afløser for hende.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce