FH-formand Lizette til Søren Pape: Regeringen følger neutralitetspricippet

Søren Pape: “Regeringen bruger corona-krisen til reelt at tvinge virksomheder og ansatte til at indgå overenskomster, som de ikke ønsker at være del af”
Foto: Steen Brogaard / Jesper Ludvigsen
Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative / Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).
De konservatives leder, Søren Pape Poulsen, raser over, at regeringen - også under corona-krisen - følger neutralitetsprincippet i faglige konflikter mellem arbejdstagere og arbejdsgivere.

På grund af neutralitetsprincippet kan virksomheder, der ligger i konflikt med et fagforbund f.eks. ikke få udbetalt lønkompensation til de medarbejdergrupper konflikten vedrører. Det rammer aktuelt Jensens Bøfhus, der ligger i konflikt med fagforbundet 3F.

Søren Pape Poulsen mener, at S-regeringen dermed “bruger corona-krisen til reelt at tvinge virksomheder og ansatte til at indgå overenskomster, som de ikke ønsker at være del af”.

Det er simpelthen utilstedeligt

“Det er simpelthen utilstedeligt,” skriver Søren Pape Poulsen i et opslag på Facebook, og fortsætter:

“Sagen er kort fortalt den, at regeringen har sagt, at den ikke blander sig i de arbejdskonflikter, der er skyld i, at ansatte i 670 virksomheder ikke kan få lønkompensation. Men det er regeringen, som har forhindret de ansattes adgang til lønkompensation. Og dermed blander de sig netop i arbejdskonflikter ved at give fagbevægelsen et nyt våben,” skriver Søren Pape Poulsen og konkluderer:

“Og når medarbejdere ikke kan få lønkompensation, tvinger det virksomhederne til enten at fyre medarbejdere, erklære sig konkurs eller vælge at tegne overenskomst. Det ender med at blive tvangsorganisering. Og det er dybt urimeligt.”

Lizette: “Grundlæggende spilleregler”

Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, er lodret uenig med den konservative partiformand:

“Det her handler jo ikke om regeringen, men om det neutralitetsprincip, som den danske arbejdsmarkedsmodel hviler på - og som betyder, at regeringen ikke går ind og støtter den ene eller den anden part, der konflikter lovligt på arbejdsmarkedet,” skriver hun i en kommentar på Facebook.

Risgaard kommer - skriver hun - en smule i tvivl om, om De Konservative fortsat vil følge de “grundlæggende spilleregler” på arbejdsmarkedet:

“For jeg er da sikker på, at oppositionens måske kommende leder også gerne vil følge de helt grundlæggende spilleregler her på det danske arbejdsmarked?” 

placeholder

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce