FH-formand om ny klimaaftale: Godt, at næsten alle partier er med

Fagbevægelsens Hovedorganisation glæder sig over, at næsten alle partier er med i regeringens nye klimaaftale, som kom natten til mandag
Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard er tilfreds med, at et bredt flertal i Folketinget står bag den nye klimaaftale, som blev landet natten til mandag.

”Det viser, at den grønne omstilling har bred opbakning og giver lønmodtagere og virksomhed større sikkerhed for, hvordan fremtiden ser ud. Jo før, man ved, at oliefyret skal udskiftes jo bedre,” siger Lizette Risgaard til Netavisen Pio.

Den nye klimaaftale opretter blandt andet to energiøer og gør klar til en grøn skattereform med afgifter på CO2.

Lizette Risgaard kalder aftalen “et godt og vigtigt skridt frem i en grøn og retfærdig omstilling”, og ifølge FH-formanden er der store overlap mellem regeringens aftale og det bud på en aftale, som FH fremlagde tilbage i maj.  

Samtidig kan vi se, at de principper for klimaafgifter, som FH har peget på, er lagt ind i aftalen

“For eksempel har vi fra Fagbevægelsen selv foreslået stor udbygning af havvind og satsninger på nye teknologier som Power-to-X og CO2-fangst, der fremmer omstillingen og skaber mange nye job. Samtidig kan vi se, at de principper for klimaafgifter, som FH har peget på, er lagt ind i aftalen: Klimaeffekt, arbejdspladser og social retfærdighed,” siger Lizette Risgaard.

placeholder

Fokus på uddannelse og tryghed

Også Dansk Metal, Dansk Industri og Dansk Erhverv glæder sig over den nye klimaaftale.

Troels Ranis, som er branchedirektør i Dansk Industri - DI Energi, Energi og Klimapolitik, siger, at selvom aftalen peger i den rigtige retning, er der stadig nogle ting, som skal afklares. Blandt andet skal man efter sommerferien tage fat på forhandlingerne om en grøn skattereform.

Både Dansk Metal og Fødevareforbundet NNF lægger vægt på, at det af den nye aftale fremgår, at en sådan grøn skattereform ikke må koste arbejdspladser, flytte produktionen til udlandet eller gå ud over virksomhedernes konkurrenceevne.

For at overholde det løfte bør man i det videre arbejde sikre, at de grupper og virksomheder, der har udfordringer, får den nødvendige støtte.

Man bør have fokus på tværgående elementer i omstillingen

“Man bør have fokus på tværgående elementer i omstillingen: Fokus på uddannelse og tryghed. Vi skal sikre, at de tusindvis af job, som aftalen skaber, bliver en gevinst og ikke en flaskehals, og at der er løsninger for de, der kan komme i klemme,” siger Lizette Risgaard.

Læs om den nye klimaaftale her.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Ja fagbevægelsen bliver mere og mere politisk, og mindre og mindre interesseret i at gøre en forskel på arbejdsmarkedet!
Hun er en skændsel for den danske arbejderklasse!

Mette Frederiksen er den bedste statsminister
danmark har haft siden Harald Blåtand

Ja hvis man er på integrationsydelse eller anden offentlig ydelse!
Ikke så meget for den danske arbejder!

Bent Andersen du virker indebrændt og hadefuld!
Hvorfor er du så vred?

Komiske Thomas FUP, da jeg udelukkende har anvendt det sprogbrug du selv bruger om alle andre, må det jo betyde at du er en vred, indebrændt og hadefuld person. Måske derfor du gemmer dig bag et pseudonym.

Annonce