Annonce

FH har vokseværk: Bankansatte vil være medlemmer

Finansforbundet har besluttet at melde sig ind i FH.
Foto: FH
Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
167 ud af 190 stemmer fra de delegerede ved Finansforbundets landsmøde var for indstillingen fra forbundets hovedbestyrelse om, at Finansforbundets strategiske samarbejde med Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) bør veksles til et egentligt medlemskab.

Det skriver Finansforbundet i en pressemeddelelse.

"En rigtig stor del af den politiske indflydelse, der er nødvendig for i sidste ende at skabe værdi for vores medlemmer, bliver til i fællesskab og gennem relationer. Det er helt en central del af arbejdet for os i vores organisation, og uanset hvordan man vender og drejer det, har FH på relativt kort tid vist sig som et afgørende og stærkt talerør for lønmodtagerne i Danmark," siger Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet.

Et afgørende og stærkt talerør for lønmodtagerne i Danmark

"Derfor har vi løbende styrket det strategiske samarbejde med FH, og det er nu også et naturligt næste skridt at indtræde som medlemmer. Det er jeg glad for, at det repræsentative demokrati i vores organisation står solidt sammen om," siger han.

Vil sidde med ved bordet

Finansforbundet har i en periode stået uden for en hovedorganisation, men var tidligere medlem af hovedorganisationen FTF.

I forbindelse med fusionen af FTF og LO valgte Finansforbundet at melde sig ud. Dengang var der bekymringer for uddannelsespolitiske forskelle, og hvorvidt FH ville være partipolitisk neutral.

"I et så bredt fællesskab er vi ikke enige om alting, og det har vi naturligvis også diskuteret grundigt, men vi tror også på, at det er bedre at sidde med omkring bordet end at stå uden for døren," siger Kent Pedersen.

Ansøgningen skal behandles af FH’s hovedbestyrelsen før medlemskabet kan blive en realitet.

Finansforbundet organiserer alle medarbejdergrupper inden for det finansielle område og har omkring 56.000 medlemmer. FH har 64 medlemsorganisationer og repræsenterer 1,3 millioner lønmodtagere.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvor mange af dem er syriske kvinder? Nåh nej, hvis bare man ikke arbejder, så bliver man heller ikke underbetalt. Smart syrisk logik!

Peter Jensen, du er vist en idiot.