Fik DF-advarsel for at kalde bøsser “afvigere”: Nu medlem af Liberal Alliance

2. viceborgmester i Vejen Kommune, Anni Grimm, budt varmt velkommen i Liberal Alliance af partileder Alex Vanopslagh
2. viceborgmester i Vejen Kommune, Anni Grimm, er netop budt varmt velkommen i Liberal Alliance. Det sker på trods af, at Anni Grimm for et par år siden ragede uklar med Dansk Folkeparti, fordi hun i et debatindlæg betegnede homoseksuelle som “afvigere”.

Grimm indkasserede sommeren 2017 en advarsel af DF-ledelsen for debatindlægget, men Grimm fastholdt, at  homoseksuelle er “afvigere”. Grimm fortsatte som medlem af kommunalbestyrelsen, men blev løsgænger december 2018 på grund af de fortsatte uenigheder med Dansk Folkeparti.

Men nu er hun altså taget til nåde. Ikke af Dansk Folkeparti, men af Liberal Alliance. Partistifter Alex Vanopslagh byder i JyskeVestkysten Anni Grimm varmt velkommen hos i Liberal Alliance.

“Jeg tager imod nyheden om Annis indmeldelse i Liberal Alliance med stor glæde. Det bekræfter mig i, at hvor godtfolk er, kommer godtfolk til. Anni har sat et stort præg på Vejen Byråd, og det glæder mig meget, at hun nu er en del af Liberal Alliance,” siger Vanopslagh til JyskeVestkysten.

Det tidligere fremtrædende medlem af Liberal Alliance, tidligere økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der i en årrække levede som erklæret homoseksuel, korser sig:

“Man tror det er løgn. I dag har Liberal Alliance optaget et byrådsmedlem, der blev landskendt for at kalde homoseksuelle for afvigere. Afvigere? Det kan hun sgu selv være,” skriver han om Anni Grimm på Twitter.

placeholder

 

Ikke DF’s politik

Tilbage i sommeren 2017 fik Anni Grimm en skriftlig advarsel fra Dansk Folkepartis ledelse:

“Det er på ingen måde Dansk Folkepartis politik, og det har jeg forklaret til Anni Grimm,” sagde partisekretær i Dansk Folkeparti Poul Lindholm Nielsen i juli 2017 til JyskeVestkysten.

Partisekretæren forklarede, at debatindlægget ville få konsekvenser for Anni Grimm:

“Anni Grimm har fået en skriftlig advarsel på grund af debatindlægget. Jeg vil samtidig opfordre hende til, at hun tænker sig om, når hun sender debatindlæg afsted,” sagde Poul Lindholm Nielsen.

Men nu er Anni Grimm altså taget til nåde - af Liberal Alliance.

Anni Grimm mener, at Liberal Alliances politik passer til hende. Hun nævner over for Jyske Vestkysten, at hendes store tiltro til Alex Vanopslagh også spiller ind:

"Jeg har stor tiltro til Alex"

“Jeg har haft et godt og fornuftigt samarbejde med det nuværende LA-medlem af byrådet, Martin Boye. Det er et samarbejde, der nu styrkes yderligere. En stor del af min beslutning handler også om, at jeg har stor tiltro til Alex Vanopslagh som partiformand.”

Martin Boye, der indtil for få dage siden var Liberal Alliances eneste repræsentant i byrådet i Vejen Kommune, siger til JyskeVestkysten, at han begejstret for Anni Grimms partiskifte.

Opdateret 16.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det er da hende, Anni, der er en afviger, hun lever i en anden tidsalder, og taler mod bedre vidende. Som folk der benægter, at Holocost har fundet sted. LA tror jeg ej heller overlever næste valg. De har jo ingen markante profiler, de skulle have været nedlagt da Anders Samuelsen gik. Det var hans parti, så han burde slev have lukket og slukket.

Thomas er en Trold.

Gad vide om Anni's friheds værdier også omfatter LBGTQ+?

Annonce