Fire københavner-ønsker til regeringen i 2020

Socialdemokratiet er nødt til at levere på københavnernes ønsker, hvis ikke vi skal se tilbagegang ved det kommende kommunalvalg og folketingsvalget efter det.
Svesken på disken. Ved folketingsvalget gik Socialdemokratiet tilbage i København.

Det er et vink med en vognstang om, at vi ikke gør nok for at levere på storby-vælgernes ønsker

Det er et vink med en vognstang om, at vi ikke gør nok for at levere på storby-vælgernes ønsker. Derfor håber jeg, at regeringen i det nye år vil vise københavnerne, at de er klar til at løse vores udfordringer. De kan starte med at kigge på disse fire ønsker:

1. Hæv anlægs- og serviceloftet, så vi kan bruge vores penge

Vi har penge i kommunekassen, men regeringens anlægs- og serviceloft forhindrer os i at bruge dem på at levere velfærd til en voksende befolkning. Det rammer os hårdt, for vi får flere indbyggere med sociale problemer, og vi ser en fordobling af børn og unge med en psykisk diagnose. Det koster penge at give dem den service og behandling, som de fortjener, men serviceloftet forhindrer os i at bruge pengene.

Anlægsloftet forhindrer os i at bygge mere

På samme måde betyder et stigende antal børnefamilier også, at der er brug for flere idrætsanlæg så byens børn kan gå til gymnastik, fodbold eller andre fritidsaktiviteter. Men anlægsloftet forhindrer os i at bygge mere. Det paradoksale er dog, at vi faktisk har pengene. Så jeg håber, at regeringen i årets forhandlinger med KL vil hæve anlægs- og serviceloftet, så vi kan bruge vores penge på at levere velfærd til københavnerne.

2. Hjælp os med at gøre København til en by for alle

Boligministeren har allerede kastet sig ind i kampen mod Blackstone og andre griske spekulanter – tak for det!

Men højt på ønskelisten i år str også, at vi får mulighed for at tænke mere kreativt, når der skal bygges nyt. Lovgivningen bør give os bedre rammer for at eksperimentere med alternative boligformer til f.eks. hjemløse, udsatte og unge mennesker.

Lovgivningen bør give os bedre rammer for at eksperimentere med alternative boligformer

Og så ville det ikke gøre noget, hvis vi får lov til at give permanent huslejetilskud til vores udsatte borgere, så de ikke bliver smidt ud af deres bolig, mens de prøver at komme tilbage på sporet.

3. Lad os sammen få Københavns udkant med

Når politikerne på Christiansborg taler om København, så glemmer de ofte, at København er meget mere end café latte på brokvartererne og shopping i Indre By.

Vores by tæller også bydele som Brønshøj-Husum og Valby, hvor der bor mange tusind mennesker - som i stigende grad føler sig hægtet af hovedstadens udvikling. I Brønshøj-Husum bor der f.eks. mere end 50.000 mennesker, som savner bedre kollektiv transport.

De bør også bidrage mere til at finansiere udbygningen af vores metro i København

Når regeringen vil anlægge motorveje i provinsen og udkanten af Danmark, så bør de også bidrage mere til at finansiere udbygningen af vores metro i København.

4. Giv os en hash-prøveordning og stop bandekrigen

Vi stopper ikke bandekonflikterne, med mindre vi kommer hash-handlen til livs. Derfor skal vi have regeringen til at starte en prøveordning, hvor vi under kontrollerede og afgrænsede forhold får legaliseret hash i København.

Vi stopper ikke bandekonflikterne, med mindre vi kommer hash-handlen til livs

I årevis har vi gjort det samme for at stoppe handlen med hash, og det har ikke nyttet noget. Så lad os prøve noget nyt. På rådhuset er vi enige, og københavnerne bakker op - så vi skal bare have regeringen i sving.

Socialdemokratiet skal huske københavnerne

Som socialdemokratisk politiker har jeg mange ønsker til regeringen, men disse fire ønsker kommer fra mig som københavner. For vi er nødt til at levere på københavnernes ønsker, hvis ikke vi skal se tilbagegang ved det kommende kommunalvalg og folketingsvalget efter det.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Laura Rosenvinge er medlem af Borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet. Hun er socialordfører og medlem af Børne- og Ungdomsudvalget


placeholder

Annonce