Firma bag testcenter i Parken beklager episode: “Det er en smutter”

Copenhagen Medical beklager episode, hvor covid-19-testere bliver overvåget og overfuset af kontrollanter
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Covid-19 testcenter
Rasmus Emil Hjorth er ansat på covid-19-kviktestcenteret, der er indrettet i nationalstadion Parken i København City, som registrant. Centeret drives af firmaet Copenhagen Medical, der også driver andre kvik-covid-19-testcentre.

Mandag beskriver Rasmus Emil Hjorth i et opslag på Facebook, hvordan han oplevede, at han og hans nærmeste test-kollegaer blev overvåget og overfuset af kontrollanter fra Copenhagen Medical.

I baggrunden overvåges vi af to Sherlock Holmes-typer. Det har de efterhånden gjort et stykke tid

“Vores anden kollega er væk. Hun er gået på toilettet. Det er ikke gået ubemærket hen. I baggrunden overvåges vi af to Sherlock Holmes-typer. Det har de efterhånden gjort et stykke tid. En bredskuldret mand med flyveører kommer hen og spørger, hvor vores anden kollega er blevet af. Jeg svarer ”Hun er gået på toilettet”. De venter på hende, måske bliver hun fyret. Sådan lyder det hvert fald, da en leder spørger: 'Er hun vant til at holde lange toiletpauser',” lyder Rasmus' beskrivelse.

Tjekker ansat via Facebook

Han beskriver også, hvordan overvågerne forsøger at finde frem til et billede af kollegaen, der er på toilet, på Facebook. Rasmus beskriver, hvordan han og kollegerne føler sig overvåget på en meget ubehagelig måde. Til sidst protesterer han over for overvågerne.

Ifølge Rasmus udløser det følgende reaktion fra overvågerne fra Copenhagen Medical:

Opdageren fortæller mig råbende, at jeg skal holde kæft og passe mit arbejde, ellers kan jeg pakke mine ting og gå

“Opdageren fortæller mig råbende, at jeg skal holde kæft og passe mit arbejde, ellers kan jeg pakke mine ting og gå.”

placeholder

 

Overvågerne er floormanagere

Pressechef hos Copenhagen Medical, Trine Baadsgaard, forklarer, at overvågerne er lig med floormanagere, som skal hjælpe og vejllede de mange hundrede nyansatte:

“Vi er smadder kede af den oplevelse, som Rasmus har haft. Vi fik et testcenter med 800 nyansatte op at stå på ganske få dage. Derfor har vi floormanagere, der skal støtte og vejlede. Med 800 nyansatte har vi også holdt øje med, hvem der er gode, og hvem der ikke er. Vi har haft dårlige oplevelser med ansatte, der har tjekket ind og så er gået igen nærmest med det samme,” forklarer Trine Baadsgaard over for Netavisen Pio.

Pressechefen er bekendt med Facebook-opslaget og anfægter ikke at episoden har fundet sted som beskrevet af Rasmus Emil Hjorth:

Det er sikkert foregået, som beskrevet. Men det er ikke den måde, vi normalt behandler vores ansatte på

“Det er sikkert foregået, som beskrevet. Men det er ikke den måde, vi normalt behandler vores ansatte på. Det er en smutter. Vi har gjort det så godt, vi kunne. Men selvfølgelig har vi også lært undervejs,” forklarer Trine Baadsgaard.

Pressechefen understreger, at Copenhagen Medical ikke har modtaget klager fra ansatte på walk-in testcenter Parken - heller ikke fra Rasmus Emil Hjorth.

Copenhagen Medical oplyser, at timelønnen for en ufaglært tester er 240 kroner.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce