Flere DF'ere undsiger Messerschmidt og demonstranter stormede forkert bygning

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til tirsdagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, i dag med masser af retssager som involverer politikere.

Det er dog især en nyhed fra sportens verden, der har domineret i medierne. Nemlig at den argentinske fodboldspiller Lionel Messi i dag er ankommet til Paris, hvor han skal præsenteres som ny spiller i den franske hovedstadsklub Paris Saint-Germain.

Det kan du ikke læse om i Aktuelt, men vi har til gengæld nyt om Messerschmidt-retssagen, om den historiske retssag om social dumping mod transportfirmaet Kurt Beier i Padborg og endelig om nogle britiske vaccine-modstandere, som ikke helt kunne finde det rigtige sted hen.


Flere DF'ere undsagde Messerschmidt

Morten Messerschmidt-retssagen fortsatte tirsdag og det var (igen) en perlerække af vidner, som havde meget svært ved at genkende Messerschmidts forklaringer om at det famøse sommergruppemøde i partiet, som EU-kassen betalte for, i virkeligheden var en EU-konference.

En lang række nuværende og tidligere folketingsmedlemmer, der deltog i sommergruppemødet, fortæller samstemmende i retten at de ikke deltog i en EU-konference.

Der forventes dom i sagen fredag.

Læs hele historien her.

 

Kræver tre års fængsel til slumfirma-ejer

Transportfirmaet Kurt Beier Transport skal idømmes en bøde på 5,5 millioner kroner, og virksomhedens ledere skal have en fængselsstraf på omkring tre år. Det kræver anklageren i sag om udnyttelse af filippinske chauffører. Det skriver Fagbladet 3F.

Anklagemyndigheden mener, at de tiltalte har skaffet sig uberettiget vinding ved at udnytte 30 lastbilchauffører – 26 fra Filippinerne og fire fra Sri Lanka.

Chaufførerne har tjent knap 7.900 kroner om måneden inklusive feriepenge. Men de burde have haft omkring 35.000 kroner om måneden efter dansk lønniveau for lastbilchauffører, mener anklagemyndigheden.

Anklageren mener, at der er tale om en “systematisk og professionel udnyttelse” af de asiatiske chauffører gennem en længere periode.

Forsvarerne kræver fuld frifindelse.

Læs hele historien her.

 

TV 2 er politikerne go-to-medie på Facebook

Vi bliver i Fagbladet, som har en opgørelse som viser, at danske folketingspolitikere sidste år delte nyheder fra tv2.dk intet mindre end 1.330 gange.

Dermed er tv2.dk det medie, som politikere i 2020 delte flest nyheder fra, viser en analyse af politikernes nyhedsdeling, som Analyse & Tal og Common Consultancy har lavet for Fagbladet 3F.

Tv2.dk er skarpt forfulgt af berlingske.dk, der blev delt 1.300 gange i 2020, samt dr.dk, der blev delt 1.271 gange.

Selv om public service-medierne og de store dagblade topper listen, har også Dansk Folkepartis nyhedsside ditoverblik.dk sneget sig ind i top 10, og Nye Borgerliges hjemmeside nyeborgerlige.dk er i top 20.

Hvor Netavisen Pio ligger på listen, melder historien desværre intet om-

Læs hele historien her.


Vaccine-modstandere ville storme BBC, men tog fejl af adressen

Hundredevis af vaccine-modstandere troppede i går op ved Television Centre i det vestlige London. Her havde de samlet sig i en demonstration, der blev mødt af et større politiopbud.

Foran bygningen i det vestlige London, blev der råbt ”skam jer”, og BBC blev beskyldt for ikke at videregive rigtige oplysninger til offentligheden, før en gruppe demonstranter forsøgte at tvinge sig ind i bygningen. Det skriver Journalisten.

Ifølge flere britiske medier, herunder The Guardian, forsøgte demonstranterne at få adgang til dem, der laver nyheder og faktaindhold hos BBC.

Men der havde de overset en væsentlig detalje, i og med at størstedelen af BBC flyttede fra adressen i 2013 og nu har redaktionslokaler mere end otte kilometer derfra i stedet. De fleste af lokalerne i Television Centre er i dag lejet ud til tv-stationen ITV.

Læs hele historien her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce