Annonce

FOA: Claus Hjorts angreb er uacceptabelt

I går i Debatten på DR2 anklagede Claus Hjort Frederiksen hjemmehjælperne for at 'mangle faglig stolthed'. FOA's sektorformand Karen Stæhr melder hus forbi og mener, at Claus Hjort mangler viden om forholdene på området.
Formanden for FOA's social- og sundhedssektor, Karen Stæhr, er på Facebook ude med riven efter Claus Hjort Frederiksen (V), som i Debatten i går anklagede sosu-medarbejdere for at mangle faglig stolthed i de sager, hvor ældre medborgere har ligget døde i deres hjem i flere dage.

Claus Hjort Frederiksen sagde nemlig i Debatten på DR2: "Der er også nødt til at være en faglig stolthed hos medarbejderne, som jeg synes mangler." Han sagde også: "Nu hørte vi for nogle måneder siden om en, der lå død i sit hjem, og personalet satte alligevel mad ind i køleskabet. Det er for almindelige mennesker totalt uforståeligt, at der ikke er en, der lige råber: Jensen, har du det godt? Det er efter min mening et tegn på skred i den faglige stolthed."

Jeg er meget vred og rystet over, at en mand i Claus Hjort Frederiksens position ikke har sat sig ordentligt ind i tingene og kan finde på at sige sådan noget vrøvl

Men det har fået Karen Stæhr fra FOA op af stolen. Han beklikker social- og sundhedsmedarbejdernes faglighed, mener hun. I en opdatering på Facebook skriver sektorformanden:

"Det er et helt uacceptabelt og unødvendigt angreb på en faggruppe. Claus Hjort Frederiksen udviser en så stor manglende viden på en måde, som burde sige mere om ham end om faggruppen."

Herefter sætter hun tingene på plads for Claus Hjort Frederiksen, som hun mener mangler kendskab til forholdene på ældreområdet: "Madudbringning til ældre er udliciteret til private, og det er chauffører - og ikke hjemmehjælpere, som Hjort nævner - der udfører opgaven. Nogle kommuner (f.eks. Kerteminde) har en politik om, at chaufføren skal sikre sig, at "Fr. Hansen" har det godt - ved at hilse og samtale. Andre kommuner har en politik om, at chaufføren hverken skal hilse eller andet, men blot reagere, hvis maden ikke er rørt i to dage. Så Claus Hjort Frederiksen - hold dig til de emner du har forstand på, og lad være med at beklikke en hel faggruppes faglighed."

Til B.T. siger Karen Stæhr yderligere: "Jeg er meget vred og rystet over, at en mand i Claus Hjort Frederiksens position ikke har sat sig ordentligt ind i tingene og kan finde på at sige sådan noget vrøvl. Jeg er dybt chokeret over, at han beklikker social- og sundhedsmedarbejderes faglighed på et så uvidende grundlag."

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


Flere artikler om emnet