Annonce

Focks afløser udmeldt af Alternativet

Josephine Fock’s afløser, Vibeke Genefke, har været udmeldt af Alternativet indtil "for ganske nylig"
En af Alternativets grundlæggere, Josephine Fock, meddelte mandag, at hun forlader Folketinget, fordi hun den 1. november tiltræder en direktørstilling i Dansk Flygtningehjælp.

I stedet for hende indtræder 50-årige virksomhedskonsulent Vibeke Genefke fra Aarhus. Afløseren for Alternativets Josephine Fock, Vibeke Genefke, har i en periode været udmeldt af Alternativet.

Det bekræfter Alternativets pressechef, Vicki Therkildsen, over for Netavisen Pio.

”Hun har været udmeldt, det er korrekt. Men så blev hun så glad for udmeldingen om Uffe Elbæk som statsminister (Tilbage i juni, red.), at hun ville melde sig ind igen,” siger pressechefen.

Pressechefen ønsker ikke at oplyse, hvor længe Vibeke Genefke har været udmeldt af Alternativet.

Alternativets gruppeformand, René Gade, oplyser over for Netavisen Pio, at Genefke først meldte sig ind igen "for ganske nylig", og føjer til: "Muligvis først efter at vi spurgte hende, om hun kunne/ville afløse Josephine som folketingsmedlem."

Gade er "ikke på stående fod" klar over hvor længe Genefke har været udmeldt af partiet.

Men så vidt jeg ved, meldte hun sig ud engang sidste år

"Men så vidt jeg ved, meldte hun sig ud engang sidste år, men det sorterer under Hovedbestyrelsen, det er ikke min afdeling," siger Alternativets gruppeformand.

Vibeke Genefke selv ønsker pt. ikke at kaste nærmere lys over sagen.

”Det må du snakke med presseafdelingen om. Det er ikke noget jeg udtaler mig om nu. Jeg starter først i Folketinget 1. november,” siger Vibeke Genefke til Netavisen Pio.

Vibeke Genefke er partiets 4. suppleant. 1. suppleanten, Niko Grünfeld, ønsker at fortsætte som kulturborgmester i København. 2. og 3. suppleanterne har begge lige fået børn og takkede derfor nej tak til tjansen som folketingsmedlem for Alternativet. Det banede så i stedet vejen for Vibeke Genefke.

Opdateret  kl. 15.00 med oplysning om, at spørgsmålet om hvornår Vibeke Genefke meldte sig ud af og genindmeldte sig i Alternativet sorterer under partiets hovedbestyrelse.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet