Fødevareforbundet har størst andel af medlemmer med ret til tidlig pension

Arnes pension: Omkring 6.600 medlemmer af 3F's a-kasse har ret til tidlig pension i 2022
Fødevareforbundet NNF's a-kasse har med omkring 65 pct. den største andel medlemmer med ret til tidlig pension i 2022. A-kassen Metalarbejdere vil have den næststørste andel af berettigede med omkring 63 pct.

Medlemmerne af HK's og 3F's a-kasse, FFA, følger lige i hælene med en andel på hver 58 procent. A-kassen for sundhedsarbejdere, DSA, som ikke mindst tæller sygeplejersker, har en andel på 44 procent af medlemmerne, der har ret til tidlig pension i 2022.

Det fremgår af en opgørelse af andel af medlemmer, der har ret til tidlig pension - fordelt på a-kasser. Opgørelsen indgår i S-regeringens samlede udspil til tidlig pension, "Ny ret til tidlig pension – værdig tilbagetrækning for alle", som blev fremlagt tirsdag.

Omkring 1.400 medlemmer af sundhedsarbejdernes a-kasse, DSA, som især tæller sygeplejersker, får ret til tidlig pension

En opgørelse over antal personer, der har adgang til tidlig pension, viser, at omkring 6.600 medlemmer af 3F's a-kasse, Faglig Fælles A-kasse, har ret til tidlig pension i 2022.Også fagforbundet HK er godt med. 4.500 medlemmer af HK's a-kasse får således ret til tidlig pension i 2022. Omkring 1.400 medlemmer af sundhedsarbejdernes a-kasse, DSA, som især tæller sygeplejersker, får ret til tidlig pension i 2022.

Modsat vil stort set ingen medlemmer af magistrenes a-kasse, Magistrene (MA) eller Akademikernes a-kasse være berettigede til tidlig pension.Mens kun få hundrede af medlemmerne i lærernes A-kasse, DLF-A, får ret til tidlig pension i 2022. Det samme gælder for medlemmerne af pædagogernes A-kasse, BUPL-A.

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce